2014-től Orosz Nagydíj a Forma-1-ben

MTI/Index
2010.10.14. 15:02
A Fekete-tenger partján fekvő Szocsiban, a 2014-es téli olimpia városában lesz a futam a játékok évétől legalább 2018-ig.

Szocsiban, a 2014-es téli olimpia városában azévtől Forma-1-es versenyeket rendeznek öt évig - állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök Bernie Ecclestone F1-főnökkel.

A felek csütörtökön alá is írták a szerződést, a megegyezést Putyin jelentette be a tengerparti városban. Az Orosz Nagydíj helyszínválasztását a kormányfő azzal magyarázta, hogy az üdülőközpontban szükség van "az olimpiai játékok után ott maradó létesítmények racionális és hatékony kihasználására".

Putyin sürgeti, hogy mielőbb álljon fel a társaság, amit a Forma-1-hez kapcsolódó olyan reklámipari cégek alkotnak, amelyeknek közvetlen kapcsolatuk van az autógyárakkal. A szocsi versenyeket lebonyolító vállalkozásnak az orosz miniszterelnök állami támogatást is ígért.

Idén a Koreai Nagydíj mutatkozik be - egy hét múlva -, jövőre huszadik helyszínként India, míg 2012-ben várható az F1 visszatérése az Egyesült Államokba, a texasi Austinban.