Hamiltonnal akarják pumpálni Vettel imázsát

2011.07.05. 20:39

Hónapok óta pletykálnak Lewis Hamilton csapatváltásáról, az Autosport szerint a McLaren-pilóta a Red Bullhoz tart Mark Webber helyére. A versenyző semmiféle tárgyalást nem ismert el, jelenlegi istállója is biztos benne, marad, és 2012 végén sem távozik, amikor mostani szerződése kifut.

A témában kedden két korábbi F1-világbajnok, Nigel Mansell és Jacques Villeneuve is megszólalt, mindketten a távozás ellen.

"Lewis elképesztő karriert fut a McLarennél, szerintem Michael Schumacher a Ferrarinál bebizonyította, hogy ha a teljes csapat mögötted áll, akkor arra évről évre egyre inkább lehet építeni. Hamiltonnak nem igazán volt gyenge éve, a McLaren fantasztikus istálló, én azt tanácsolnám, maradjon azokkal, akik jóban-rosszban mellette álltak. Hiba lenne váltania" - idézte az Autosport az 1992-es bajnok Mansellt.

Villeneuve-nek markánsabb a véleménye, állítja, csak azért kell a Red Bullnak, hogy kivegyenek a címvédő Sebastian Vettel elől egy riválist.

"Kizárt, hogy váltanék, csak azért vinnék oda, hogy Vettel imázsát pumpálják vele. Miért is menne oda? A McLarennél megvédik, szeretik, ők adták neki a karrierjét, hálásnak kellene lennie. Soha nem haragudhat meg rájuk, nélkülük sehol nem lenne, szóval legyen ott boldog" - utasította a kanadai.

Hamilton pályáját 11 éves kora óta egyengeti a McLaren, fizette az útját a Forma-1-ig, majd 2007-ben Ron Dennis akkori csapatfőnök betette az F1-be. 2008-ban máris világbajnok lett, azóta is minden szezonban több versenyt nyert, de a világbajnokságért igazán komolyan nem lehetett harcban. Idén egy GP-sikerrel áll, de 89 ponttal le van maradva a vb-1. Vetteltől, azt mondja, már esélytelen befogni a németet.