Alonso: Túlteljesítettünk

2012.05.13. 01:56

Igen elégedett a feljavított Ferrarival Fernando Alonso: Barcelonában 3. lett az időmérőn, ráadásul Lewis Hamilton kizárása miatt másodikként rajtolhat. A futam előtt azt mondta, mindenképp előrelépést vár a szinte teljesen új autótól, a Spanyol GP kritikus, tudja, ha itt sem mutatnak semmit, elmehet a szezon. A fejlődés viszont már a kvalifikáción látszott.

"Az újításoknak köszönhetően előre léptünk, könnyebben jutunk a tízbe, és ott is gyorsak vagyunk. Ha még 100 szett gumim lenne, akkor se tudnék ennél jobb kört menni. Talán kicsit túl is teljesítettünk, ennyit szerintem nem javultunk, erőn felüli a harmadik hely" - nyilatkozta a spanyol.

Ráadásul jól jön neki, hogy bajnoki ellenfelei leszerepeltek, Vettel 8., Button 11., Webber 12., Hamiltont meg kizárták az időmérőről, így utolsóként indulhat, miközben ő ennek köszönhetően az első sorból.

Ki akarja használni a lehetőséget: "További fejlődésre számítok, pontokat kell szereznünk, főleg, hogy a bajnoki elsők mögénk kerültek. Hoznunk kell rajtuk, meg kell ragadnunk az esélyt".

Az élről Pastor Maldonado kezd, életében először, ő vb-re nem pályázik, de biztosan nagyon akar majd, ami az első kanyarban akár rosszul is elsülhet. Alonso ilyesmire nem gondol, vagy legalábbis nem beszélt róla.