A bolond évben csak a Ferrarin áll a vb-cím

2012.05.23. 15:23

Lelkesítő levélben dicsérte és biztatta a héten a Ferrari dolgozóit az elnök Luca di Montezemolo, hangsúlyozva, hogy csak rajtuk múlik az istálló idei sikere.

"A bajnokság teljesen nyílt, nincs domináns csapat. A körülmények, a fejlesztéseink és Alonso csodás képességei hozzásegítettek, hogy öt futam után vezessük a vébét" - írta a nagyfőnök arra utalva, öt futamon öt csapat öt pilótája győzött, teljesen kiszámíthatatlan a szezon.

Egyet még Fernando Alonsónak is sikerült megnyernie, legutóbb második lett, de talán ekkor ment a legjobban. Nem esőben, szárazon volt harcban a győzelemért, alig kapott ki a williamses meglepetésembertől, Pastor Maldonadotól.

"Ki kell használnunk a jelenlegi viszonyokat. A bajnokság csak és kizárólag rajtunk múlik, a képességeinken, a kreativitásunkon, az elszántságunkon és azon, hogy mennyire akarjuk megmutatni, hogy mi vagyunk a legjobbak. Tudom, hallom, hogy milyen keményen dolgoztok" - motiválta az istálló és a gyár tagjait Montezemolo.

Pat Fry technikai igazgató az elvégzett munkáról elmondta, folyamatosan fejlesztenek, és a legutóbbi változtatások eredményt is hoztak, amint láthattuk Barcelonában. A hétvégén Monacóra is új alkatrészek jönnek, utána Kanadában új aerodinamikai elemeket próbálnak ki. Mindeközben folyamatosan dolgoznak az egyik kulcsterület, a kipufogórendszer átalakításán is.