Grosjean elrontotta Schumacher búcsúját

2012.12.16. 18:05

A francia Romain Grosjean győzelmével zárult a Bangkokban rendezett Race of Champions gála egyéni száma. Az újonc Forma–1-es pilóta elrontotta az aktív pályafutástól búcsúzó Michael Schumacher estéjét.

Szombaton délután Schumacher és Vettel párosban verte a Grosjeannal felálló franciákat, de az F1-es egyéniben visszavágott, a negyeddöntőben előbb Vettelt ütötte ki, majd a négy között a MotoGP-legenda Mick Doohant búcsúztató Schumachernél is gyorsabbnak bizonyult két másodperccel. A németnek idén sem jött össze az egyéni győzelem, igaz, párosban már hatszor is nyert.

A másik ágon a Le Mans-i veterán, Tom Kristensen a negyeddöntőben a tavalyi győztes francia Sébastien Ogier-t ejtette ki, az elődöntőben pedig az egykori F1-es pilótát, David Coulthardot győzte le.

A döntő szoros versenyt hozott, de a Lotus Forma–1-es pilótája végül Buggy-n és a KTM X-bowon is lenyomta a dán Tom Kristensent, így ő lett a bajnokok bajnoka.

„Rég álltam már dobogón, nagyon jó érzés most egyből a tetejére állni. Tavaly Sebastian Ogier volt a bajnokok bajnoka, idén pedig én. Jövőre meg kell nyernünk a Nemzetek Kupáját is" – mondta a francia a győzelem után.

A hagyományosan év végén megrendezett gálán a motorsport legjobbjai versenyeznek egymással, többféle járművel is rajthoz állnak. A mezőnyben ott volt többek között David Coulthard, korábbi F1-pilóta, Jorge Lorenzo, kétszeres MotoGP-bajnok és Ryan Hunter-Reay, az idei IndyCar-bajnok.