Button rettegne Hülkenbergtől a McLarennél

2013.10.16. 14:41

"Folytatjuk a válogatást, vizsgáljuk a lehetőségeinket, még nem döntöttünk. Az utóbbi remek eredményei biztosan nem csökkentették az esélyeit. Nem aggódom, meggyőződésem, hogy Nico a Forma-1-ben marad" - idézte a SID hírügynökség Werner Heinzet, Nico Hülkenberg menedzserét.

A német a legkelendőbb pilóta most a piacon, az olasz sajtó már eladta a Lotusnak, a mindentudó Eddie Jordan a Force Indiának, van, aki szerint marad a Saubernél, és végülis a McLaren sem zárta ki szerződtetését - viszont sehova nem írt még alá.

Eric Boullier Lotus-főnök megerősítette, ő az első választásuk, feltéve, hogy meg tudják fizetni. Az istálló ugyanis azon van, hogy anyagilag rendezze a jövőjét, vagyis megállapodjon egy befektetővel, amivel már lassan féléve tárgyal.

A McLarenről korábban úgy hírlett, méretei miatt nem akarja a tehetséget, ám most Martin Whitmarsh csapatfőnök azt mondta: "Nico intelligens, remekül megy, az F1-ben a helye. És nem hiszem, hogy ne férne be egy Forma-1-es autóba".

Marc Surer expilóta, jelenleg tévékommentátor állítja, a McLaren ajánlatot tett neki, de csak egy évre, mert 2015-re Fernando Alonsót akarják elhozni. Surer azt mondja, ő a helyében egy szezonra nem menne a McLarenhez, akkor inkább már a Lotushoz, csakhogy ezzel vitatkozni lehet: ha Hülkenberg legyőzné Buttont 2014-ben, az egy év múlva érkező Honda minden bizonnyal őt tartaná meg Alonso mellé. (Feltéve, hogy a spanyolt egyáltalán sikerül elcsábítani a Ferraritól.)

Hülkenberg az utóbbi futamokon folyamatosan veri a Sauberrel is Buttont, volt, hogy csak a két Red Bull és Ferrari, volt, hogy csupán a Red Bullok és egy Lotus tudta megelőzni, miközben olyan világbajnokokat utasított maga mögé, mint Alonso és Lewis Hamilton. Buttonnak fel lenne adva a lecke.

Ami most már nyilvánvaló: a McLaren meg akar szabadulni Sergio Pereztől, és nem csak egy év múlva, hanem azonnal. A Hondának toppilóták, sanszosan világbajnokok kellenek, vagy valaki, aki világbajnoki benyomást tesz rájuk - Hülkenberg képes erre.