A legszebb Ferrari, amit vagy öt éve láttunk

2016.02.19. 14:23

Pénteken kettőkor a Ferrari online mutatta be 2016-os Forma-1-es modelljét, ami az SF16-H nevet kapta. A színezése pont olyan, vagy még annál is fehérebb, amilyenre számítottunk, és átalakult a kocsit meghatározó orrkúp is, de nem úgy, ahogy az olasz újságírók gondolták.

Nem hasonlít ugyanis a tavalyi Mercedes orrára, hagytak egy belógó csonkot, mint a Williamsnél, ám ennek a kialakítása sokkal jobban néz ki. A gép nagyon klassz, de vonalaiban már nem tér el különösebben a tavalyi Ferraritól. Részletekben viszont igen, keskenyebb a hátulja, más az oldalsó légbeömlők alakja, változtattak a hűtésen is.

A kasztni alatt itt is a kipufogó és a motor tartalmazza a legkülönlegesebb változtatást, előbbit kötelező volt átépíteni, utóbbi fejlesztésétől várja a nagy sikereket a csapat. A cél utolérni, sőt, megelőzni a Mercedest, de mindenképp überelni a tavalyi három futamgyőzelmet.

Hétfőn, Barcelonában már biztosan fut a gép, de lehet, hogy már korábban, még a hétvégén kipróbálják a maranellói házi pályájukon pár körre. A két pilóta továbbra is Vettel és Raikkönen lesz.