Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

A legszebb Ferrari, amit vagy öt éve láttunk

2016.02.19. 14:23

Pénteken kettőkor a Ferrari online mutatta be 2016-os Forma-1-es modelljét, ami az SF16-H nevet kapta. A színezése pont olyan, vagy még annál is fehérebb, amilyenre számítottunk, és átalakult a kocsit meghatározó orrkúp is, de nem úgy, ahogy az olasz újságírók gondolták.

Nem hasonlít ugyanis a tavalyi Mercedes orrára, hagytak egy belógó csonkot, mint a Williamsnél, ám ennek a kialakítása sokkal jobban néz ki. A gép nagyon klassz, de vonalaiban már nem tér el különösebben a tavalyi Ferraritól. Részletekben viszont igen, keskenyebb a hátulja, más az oldalsó légbeömlők alakja, változtattak a hűtésen is.

A kasztni alatt itt is a kipufogó és a motor tartalmazza a legkülönlegesebb változtatást, előbbit kötelező volt átépíteni, utóbbi fejlesztésétől várja a nagy sikereket a csapat. A cél utolérni, sőt, megelőzni a Mercedest, de mindenképp überelni a tavalyi három futamgyőzelmet.

Hétfőn, Barcelonában már biztosan fut a gép, de lehet, hogy már korábban, még a hétvégén kipróbálják a maranellói házi pályájukon pár körre. A két pilóta továbbra is Vettel és Raikkönen lesz.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!