Nem lesz szombati F1-futam Kínában, minden marad a terv szerint

2017-04-07T045613Z 2016104120 RC1719A63F60 RTRMADP 3 MOTOR-F1-CH
2017.04.07. 11:27

A Forma-1-es csapatok, a pilóták és az FIA képviselői a péntek esti versenyzői eligazításon vitatják meg, hogy vasárnap helyett már szombaton megrendezzék-e a Kínai Nagydíjat, értesült a Motorsport.com. Az FIA viszont gyorsabban lépett, és közölte, erre semmi esély, minden marad az eredeti menetrend szerint, szombaton időmérő, vasárnap futam.

A pénteki szabadedzéseket elmosta az eső, pontosabban a borús idő és a szmog miatt a mentőhelikopter nem juthatott el 20 percen belül a legközelebbi kórházhoz, ezért a tréningeket nem lehetett megtartani. A 20 perc a versenyszabályzatban meghatározott maximális idő.

Szombatra kedvezőbb az időjárás-előrejelzés Sanghajra, vasárnapra viszont ismét esőt jeleztek, ami megint lehetetlenné teheti a körözést. Emiatt merült fel, hogy egy nappal korábban teljesítsék a versenyt, megelőzve az esetleges problémákat, illetve a legrosszabbat, hogy törölni kelljen a nagydíjat. Az egy nappal későbbi lebonyolítás kizárt, mert egy hét múlva jön a Bahreini GP, és hétfőn el kell indítani a felszereléseket a következő pályára.

A legfrissebb információk szerint viszont vasárnap mégsem lesz annyira rossz idő, nagyon bíznak benne, hogy minden lemegy nagyobb módosítás nélkül.

Szombaton tehát jön a harmadik szabadedzés, majd az időmérő - magyar idő szerint reggel 9-kor - , vasárnap reggel 8 pedig a verseny rajtja.