Vettel: Mindenki nyugodjon le

2017.12.11. 10:16

A Pirelli a múlt héten közölte, hogy idén fele annyi előzés volt a Forma-1-ben, mint tavaly, és azóta ez a téma a sláger. Újraindulhatott a panaszcunami, és ez már kezdi idegesíteni Sebastian Vettelt.

"Azt kívánom a következő szezonra, hogy mindenki nyugodjon le. Pár futam unalmas, és? Semmi probléma ezzel. Nem hiszem, hogy rekord hátán rekordra lenne szükségünk, minden hétvégén több és több előzésre. Igaz, hogy néha nehéz előzni, még ha gyorsabb vagy is beragadsz, és ez dühítő, de aztán

ha sikerül a manőver, az óriási elégtétel. Azt akarom ezzel mondani, hogy az előzésnek eredménynek kell lennie, nem pedig ajándéknak,

amit csak úgy kapsz. Néha jobb lehiggadni, és elfogadni, hogy egy-két verseny unalmas, aztán jön majd egy izgalmas futam"

- intett nyugalomra a ferraris vb-második.

vettelnyug

Az 50%-os csökkenés azt jelenti, hogy idén volt a legkevesebb előzés a DRS, vagyis az állítható hátsó szárny 2010-es bevezetése óta. A visszaesés az idei új szabályok következménye, a kocsik szélesebbek, aerodinamikailag még bonyolultabbak lettek, még nehezebben tudják közelről követni egymást.

A szezon elején Ross Brawn F1-főnök arról beszélt, hosszabb távú célja a DRS megszüntetése, épp amiatt, amit Vettel mond: az előzés legyen érdem.