Zalán
6 °C
19 °C

Tápiószentmárton - Hungária körút: 4000-2000

2000.04.11. 21:26
Kapcsolódó cikkek (1)
Április negyedike után, május elseje előtt, ,,piros betűs" ünnepnap volt a keddi Tápiószentmártonban. Az 5000 lakosú község focistái a Magyar Kupa elődöntőjében fogadhatták a PNB-s Vasast.
A vendégeket karneváli hangulat fogadta
Az 5000 fő azért érdemel említést, mert a mérkőzést 4000-en tekintették meg, ami természetesen nézőcsúcs. A piros-kék hívek is kitettek magukért, hiszen a keddi munkanap ellenére mintegy ötszázan kísérték el csapatukat a fontos mérkőzésre.

A vendégeket karneváli hangulat fogadta. Már a kora délutáni órákban folyt a sör, gyülekeztek az emberek, megjelentek a szotyi- és egyéb árusok. A vendéglátó ipari egységek felemelték a kisfröccs árát (amin legjobban az eredeti árakhoz szokott Szentmártoniak bosszankodtak), nyereséget realizálhattak a szervezők is.

Szóval fociünnep. Nem vagyunk manapság hozzászokva. Viszont amit minden PNB- s meccsen észlelhetünk - a bunkó biztonságiak és rendőrök - az innen sem hiányzott. Igaz, úgy illettek a képbe, mint Piroska a Hófehérkébe. A jó kedvet azonban ez sem tudta elrontani. Sőt az eredmény sem.

A Vasas nem nézte le az ellenfelét
A hazai (és térségbeli) szurkolók a játékosokkal egyetemben jutalomjátéknak tekintették az összecsapást, tudták, hogy nincs esélyük az újabb bravúrra. Ennek ellenére jól tartották magukat, hiszen Kabát fejesgólja után Simon Balázs - egy vitatható 11-esből - egyenlített. Pedig a Vasas nem nézte le az ellenfelét, kellő komolysággal indultak neki a mérkőzésnek. A tét is nagy volt számukra, hiszen a döntőbe jutás valószínűleg a nemzetközi kupák valamelyikében való indulást is eredményezi. A Dunaferr elleni rangadó előtt azonban nem tették magukat annyira oda a játékosok. Nem úgy az NB III-as csapat. Néhol már durva játékkal ,,örvendeztették" meg a fanatikusokat (Juhár és Mónos is súlyos sérülést szenvedhetett volna - ez szerencsére nem következett be). A második félidőre elfogyott az erő a szimpatikus kiscsapatnál, kiütközött az osztálykülönbség (bár a PNB mezőnyét elnézve néhány csapat helyére akár még oda is férhetne a Germán SE...), és jöttek a Vasas gólok. Előbb Kabát volt ismét eredményes, majd Tiber vette be kétszer Tímár kapus hálóját.

A vége előtt negyed órával a hazai szurkolótábor ,,Szép volt fiúk!" felkiáltással üdvözölte ,,sztárjait" és köszönte meg eddigi teljesítményüket. Mindenesetre ez volt az az összecsapás, ahol nem a végeredmény volt a lényeg. Sőt, még csak nem is maga a meccs. A körítés, a hangulat, a várakozás és lelkesedés visszahozta a ,,Régi idők focija" hangulatát.

Persze a találkozó végén megjegyezték a szurkolók: azért jöttünk, hogy focit lássunk. Jó focit. Ez elmaradt, de attól még folyt a sör, drága volt a kisfröccs, ünnepelt a négyezres közönség.

A másik elődöntőben a Hungária körúton 4-0-ra nyertek a hazaiak a Debrecen ellen. Azt az összecsapást kétezren látták...

Germán SE-Tápiószentmárton - Vasas Danubius Hotels 1-4 (1-1)

Tápiószentmárton, 4000 néző, V: Kassai
Tápiószentmárton: Tímár (Boda, 86.) - Bató - Pálinkás, Nagy Z., Kézér - Baranyai, Gulácsi (Nagy P., 79.), Tóth I., Simon - Molnár (Mózes, 68.), Bori
Vasas: Kövesfalvi - Juhár - Tóth A., László -Mónos, Zováth, Szili, Galaschek, Aranyos (Bekő, 76.) - Tiber, Kabát (Sowunmi, 74.)
Gólszerzők: Simon (26. - 11-esből), illetve Kabát (23., 48.), Tiber (54., 72.)
Sárga lap: Pálinkás (60.), illetve Tóth (44.), Zováth (66.)

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!