Vendel
7 °C
11 °C

Vastaps Debrecenben

2001.03.18. 20:44
Ismételten beigazolódott a futball nagy törvénye, mely szerint az edzőváltáson átesett csapatok átmenetileg feltámadnak hamvaikból. Ugyanez történt Debdecenben is, ahol a menesztett Komjáti András helyére lépő Pajkos János valósággal csodát tett az eddig gyengélkedő gárdával. A DVSC ezen az estén minden tekintetben felülmúlta a szemmel láthatóan dekoncentrált Dunaújvárost. A hazaiak közül a két gólt szerző Bajzát János dicsérhető, bár teljesítményének értékéből sokat levon, hogy a meccs végén kiállították.
Jegyzőkönyv
Debreceni VSC-Dunaferr 2-0 (2-0)
Debrecen, 3000 néző, V.:Szabó Zs.

DVSC: Fekete - Bernáth, Vadicska, Frida,- Szatmári, Szabó II. (Paróczai 84.), Ulveczki, Radojicsics, Siklósi (Schmidt 71.)- Bajzát, Kerekes (Müller 81.)

Dunaferr: Rabóczki - Bagoly, Salamon (Pomper 71.), Éger, Kiss Gy. - Zavadszky, Jäkl, Rósa H., Penksa (Lengyel, a szünetben) - Nicsenko (Orosz, a szünetben), Tököli.

Gólszerzők: Bajzát (29. és 40.)
Piroslap: Bajzát (79.)
Sárgalap: Bajzát (33. és 79.), Vadicska (71.), Paróczai (91.), Jäkl (27.), Rósa H. (81.)

Finoman szólva is rossz előjelekkel készülődött a házigazda debreceni csapat a Dunaferr elleni bajnoki mérkőzésre. A mérsékelt szereplés miatt távozott a csapat vezetőedzője, Komjáti András, helyére ideiglenes jelleggel az ifjúsági gárda trénerét, Pajkos Jánost nevezték ki a vezetők. A hajdúságiaknak létfontosságú három pontért léptek pályára, hiszen hazai vereségük esetén alaposan leszakadnak a bennmaradásért vívott versenyben. A vendégeknek is győzniük kellett volna, mert különben visszasüllyednek a középmezőnybe.

Az új hazai tréner meglepő húzásra szánta el magát, feladta az eddigi négy hátvédes játékot, és mindössze három védővel küldte harcba együttesét. A taktika nagyszerűen bevált, a házigazdák végig magabiztosan, támadó szellemben futballoztak.

5. perc: Tököli tört be a tizenhatoson belülre, majd a kivetődő fekete kezén átesett. Szabó Zsolt játékvezető, helyesen, továbbot intett.

24.perc: A Dunaferr vezetett akciót, Rósa- Tököli- Rósa volt a labda útja, az utóbbi Nicsenkot hozta játékba, aki középről, tizenkét méterről rosszul találta el a labdát, így kimaradt a hatalmas lehetőség.

26.perc: Bajzát futott el a szélen, jól adott középre, de a teljesen üresen álló Kerekes Zsombor hat méterről az "égbe fejelt".

29. perc: Bajzát játszott Siklósihoz, a debreceni középpályás az alapvonalig vezette a labdát, majd erősen középre lőtt, a jókor érkező Bajzát Péter közelről a hálóba perdített (1-0).

39. perc: Tököli fordult le jól a DVSC-hátvédekről, középre adását azonban Zavadszky tizenegy méterről gyengén találta el.

40. perc: Amíg a Dunaferr kihagyta a nagy helyzeteket, addig a Debrecen növelte előnyét. A remekül játszó Bajzát Péter lefutotta a késlekedő Salamont, és hat méterről a kivetődő Rabóczki felett a hálóba lőtt (2-0).

72. perc: Pomper vállalkozott lövésre a hazai kaputól huszonnyolc méterre, középre tartó lövését Fekete magabiztosan hárította.

75. perc: Bajzát iramodott meg ismét a jobb szélen, jól csavart középre, az érkező Kerekes ,,ajtó-ablak" helyzetben alig fejelt mellé.

80. perc: Bajzát szabálytalankodott Égerrel szemben, és miután a debreceni támadónak már volt egy sárgalapja, a játékvezető kiállította.

88. perc: Zavadszky beadását Rósa lőtte kapura, de Fekete bravúrral hárított.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.