Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Unalmas meccsen verte a Dunaferr a Lokit

2001.06.09. 19:48
Kapcsolódó cikkek (1)
A Dunaferr nagy esélyt szalasztott el pár fordulóval ezelőtt, amikor a nagy rivális, Ferencváros ellen képtelen volt hazai pályán nyerni, így nem történt változás a tabella élén. Az esélyt az elsőségre - mégha átmenetileg is - ezen a hétvégén ismét visszakapták az újvárosiak. Az igaz, hogy mindebben jelentős szerepet játszott, hogy összességében két meccsel játszottak többen a zöldeknél. A Debrecen veresége esetén viszont szinte kilátástalan helyzetbe kerülhet. A Dunaferr azonban nem kegyelmezett.
Hazai helyzettel kezdődött a találkozó, érezhető volt, hogy a bajnoki címvédő nem bízza a három pont sorsát a véletlenre. Tököli lapos lövését azonban Balogh szögletre ütötte. Két perc múlva érkezett a válasz, Szabó szögletét Turján fejelte kapura, Rabóczki már verve volt, de Éger kisegítette a kapust, és a gólvonalról a mezőnybe vágta a labdát.

Újabb két perc elteltével pedig már vezetett a hazai csapat. A szlovák Penksa remek labdával szöktette Rósát, aki a tizenhatoson belülre érve lövésre szánta el magát, és a labda a jobb sarokba vágódott.

Ez a gól aztán olyannyira megnyugtatta a hazaiakat, hogy mintegy húsz percen át semmi veszélyt nem jelentettek a Loki kapujára. Unalmas, színvonaltalan volt a meccs, a Debrecen nem tudott, a Dunaferr nem igazán akart változtatni az eseménytelenségen.

Aztán némileg váratlanul újabb gólt szerzett a Dunaferr. Tököli kitűnő cselekkel, pazar szólóval játszotta át a vendégvédelmet, így ziccerbe került, és könyörtelenül ki is használta a válogatott, tavalyi gólkirály a lehetőséget.

A második félidőben újabb váratlan fordult történt. Tököli kezezése miatt a játékvezető a tizenegyest ítélt, amit Kerekes magabiztosan lőtt a hálóba. Ez a gól azonban nem hozta fel a kiesés ellen foggal-körömmel harcoló Debrecent. Mi több, Zavadszky révén újabb találatot érhettek volna el a hazaiak, de az MTK-hoz távozó futballista a kapufára lőtt.

A rendes játékidő lejárta előtt óriási esélyt hagyott ki a Debrecen. Szathmári egy kapu előtti kavarodás során lőhetett, de Rabóczki nagy bravúrral mentett. Így a Dunaferr végül, ha küszködve is, megszerezte a három pontot, és ezáltal még él a reménye, hogy nemzetközi kupaszereplést jelentő helyre küzdje fel magát.

Jegyzőkönyv
Dunaferr - Debreceni VSC 2-1 (2-0)
Dunaferr: Rabóczki - Molnár, Éger, Bagoly, Kiss Gy. - Penksa, Rósa H., Jäkl (Salamon, 46.), Nikolov (Pomper, 90.) - Nicsenko (Zavadszky, 59.), Tököli.
DVSC: Balogh - Szatmári, Turján (Hanák, 46.), Aleksic, Kovács N. - Ulveczki, Böőr, Szabó II. (Sándor, 86.), Vadicska - Bajzát (Müller, 62.), Kerekes.
Gólszerzők: Rósa (15.), Tököli (40.), ill. Kerekes (11-esből, 53.)
Sárgalap: Aleksic (59.)

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.