Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Elkerült az utolsó helyről a Vasas

2001.09.29. 19:24
A bajnokság két utolsó helyezettje csapott össze Győrben, a találkozó tétje viszont igen nagy volt, hiszen amennyiben a sereghajtó Vasas megint vereséget szenved, akkor már a hazaiakkal szemben is hat pont hátrányba kerül. A Győrnek pedig idei első hazai győzelmének megszerzéséhez, és a középmezőnyhöz való felzárkózáshoz ennél kedvezőbb alkalmat keresni sem lehetett. A tervek azonban zátonyra futottak, és a lelkesen játszó Vasas mindhárom pontot hazavihette, így pontszámban nemcsak beérte az ETO-t, de meg is előzte.
A héten sem honolt nyugalom Győrben, bár az utóbbi időszakhoz képest a csapat viszonylag kiegyensúlyozottabban készülődhetett. Most ugyanis "csak" az elnökség mondott le "titokban". (Később jelentik majd be a határozatot) Ám a gárda aligha tudta mindettől függetleníteni magát, mert a hét közben az alacsonyabb osztályban szereplő Bodajk ellen sem volt képes nyerni.

Az első félidőben nagyjából hozta gyenge formáját a Győr. A Vasas sem kezdett igazán huszáros rohamokkal, de ők legalább kihasználták helyzeteiket. A mostanság nem tündöklő Tóth Norbert ugyanis a félidő derekén megszerezte a vezetést a piros-kékeknek. A bekapott gól után jobban csipkedte magát a Győr, Baumgartner révén egyenlített is, de a félidőt mégis hátránnyal zárták, mert a védők buta hibát vétetek.

A fiatal Gyánó kevergetett a büntető területen belül, a védők pedig buktatták. A tizenegyest Tóth lőtte magabiztosan a kapuba. Ezzel viszont még nem ért véget a Győr vesszőfutása. A második félidő közepén André kitűnő keresztlabdájával Polonkai lépett ki a fellazult védelem közül, majd Sebők fölött a kapuba emelt.

A kétgólos hátrány megoldhatatlan feladat állította a hazaiakat, és ha a szépítés sikerült is, lényegében nem forgott veszélybe a lelkes Vasas első idei idegenbeli sikere. Győrben pedig a válság egyre mélyül, és pillanatnyilag úgy tűnik, a kilábalás hosszabb időt vesz igénybe. A legjobbkor jön a kéthetes szünet a zöld-fehéreknek. Komjáti András ellenben elégedett lehet harcos csapatával.

Jegyzőkönyv
Győri ETO-Vasas 2-3 (1-2)
Győr, 2000 néző, V: Bede
Győri ETO: Sebők - Böjte, Stark, Bognár - Farkas, Baumgartner, Golovic, Szanyó (Dulcea, a szünetben), Lakos (Károlyi, a szünetben) - Nicsenko, Vayer (Rósa, 70.)
Vasas: Nota - Schindler, Juhár, Tóth A., Andre - Maróti (Mitrovic, 92.), Tóth N., Polonkai, Kerényi - Zrlic (Hegedűs, 91.), Gyánó (Zsolnai, 69.)
Gólszerzők: Baumgartner (39.), Stark (86., 11-esből), illetve Tóth N. (27., 45., 11-esből), Polonkai (68.)
Kiállítva: Stark (92.)
Sárga lap: Golovic (8.), Stark (49., 92.), Rósa (90.), illetve Schindler (24.), Nota (86.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.