Orsolya
7 °C
10 °C

Egy csapat volt a pályán Debrecenben

2001.09.30. 20:29
Miután a Debrecen emelt fejjel, és 3-1-es győzelemmel elbúcsúzott az UEFA-kupától, nem maradt más hátra számukra, mint a bajnokságra koncentrálni erőiket. A Loki a rossz rajt után meg is kezdte a középmezőnyhöz való felzárkózást, olyannyira, hogy ezen a találkozón már az volt a tét, hogy egy esetleges siker esetén, a hatodik helyre lépnek előre. A Sopron persze ehhez nem volt a legkellemesebb partner, mert az utóbbi - hazai - meccsüket leszámítva Somogyiék is eredményesen játszottak. Debrecenben viszont csak árnyéka volt önmagának a társulat.
Miután a Debrecen a Bordeaux ellen - csak emlékeztetőül: 3-1-re nyertek a mieink - csütörtökön meglehetősen kihajtotta magát, nagy kérdése volt a mérkőzésnek, mennyire tudta kipihenni magát a gárda. A lelkes közönség a franciák ellen vitathatatlanul visszatért a csapathoz, és ez mindenképpen hajtóerőt jelenthetett a számukra. Persze a Sopront sem kellett félteni, hiszen két legutóbbi idegenbeli meccsét megnyerte.

A Sopron azonban ezúttal az első félidőben szinte semmit sem mutatott, végigvédekezték azt, mindössze egyszer lépték át a félvonalat. A Loki ellenben ott folytatta, ahol a csütörtökön abbahagyta. Számolatlanul dolgozta ki a helyzeteket, de rendre kis is hagyta.

Különösen Bajzát - ő nem tehette sokáig, hiszen Salagean kegyetlenül megrúgta, kórházba kellett szállítani a játékost - és Kerekes jeleskedett e tekintetben, de fel sem lehetne sorolni azok nevét, akik kecsegtető lehetőségeket hibáztak el. Ugyanakkor ki kell emelni mindenképpen Horváth Tamás bravúrjait, aki nélkül igen méretes zakót is kaphatott volna a vendégcsapat. Még egy veszteség érte a hazaiakat, Szathmári térde ugyanis kifordult.

A Sopronnak ahogy már említettük: egyszer adódott komoly alkalma a gólszerzésre, ám ekkor Tóth Mihály három méterről a kapusba lőtt. A második félidőben sem állt változás a játékba, a Debrecen támadott, Kerekes pedig az első negyedórában két újabb ziccert hagyott ki, utóbb a kapufát találta el, igaz ekkor Szabados önmagát sem kímélve vetődött elé.

A mérkőzés aztán a második félidő közepén dőlt el, ekkor ugyanis a szlovák válogatott középpályás higgadtnak bizonyult egy nagy helyzetnél, amit értékesített is. A Sopron erejéből ma igen kevésre futotta - jóllehet öt perccel a találat után Tóth óriási kapufát lőtt -, a Loki csatárai viszont ha figyelmesebbek, és jobban koncentrálnak, akár gólarányt is javíthattak volna.

Debrecen-Sopron 1-0 (0-0)
Debrecen, 4500 néző, V: Megyebíró

Debrecen: Bíró - Vadicska, Kuttor, Szatmári (Aleksic, a szünetben) - Bernáth, Plókai, Majoros (Ulveczki, 80.), Sketiani - Bajzát (Berecz, 32.), Kerekes, Böőr
Sopron: Horváth T. - Szabados, Salagean (Perger, 69.), Varga K. - Orabinec (Bognár, 76.), Horváth R., Csiszár, Vincze, Tóth I. - Sira (Bausz, 61.), Tóth M.

Gólszerző: Majoros (68.)
Sárga lap: Majoros (38.), illetve Salagean (29.), Tóth M. (40.), Vincze (53.), Varga K. (58.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.