Miklós
-7 °C
4 °C

Kispest - Ferencváros 0-4

2002.03.08. 20:03
A tavaszra megerősödött Ferencváros a múlt heti, ZTE elleni rangadó megnyerése után magabiztosan verte a Kispestet. A Penksa-Gera-Pinte mindhárom tagja gólt szerzett, Gera kettőt is. Détári Lajos NBI-es edzői mérlege: két mérkőzés, két vereség.
Nyáron a Kispest igencsak meglepte a rosszul rajtoló Ferencvárost, és Faragó találatával nyert. A Fradi jól erősített a holtszezonban, és a meccs esélyese volt. Alighanem a revansvágy is fűtötte a zöldeket.

Gera szép mozdulattal szerzett vezetést

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogyan a fradisták elképzelték: Gera azonnal vezetést szerzett. Lipcsei szöglete után Gyepes továbbította a labdát a kapura, Tóth még hárítani tudott, de a kipattanót a volt pécsi csatár szép mozdulattal bevágta.

A Fradi ezek után nyugodtan futballozhatott, a Kispest képtelen volt ritmust váltani, szinte semmi veszélyt nem jelentett Szűcs kapujára. A vendégek sem igazán csipkedték magukat, de a félidő előtt Penksa révén kettő-nullra növelték előnyüket.

Penksa második meccsén is gólt lőtt

A gólban ezúttal is Gera vállalt főszerepet, aki jobb oldalról észrevette, hogy érkezik a szlovák csatártárs, Penksa remekül zárta el a hátraérő bekket, és jobbal a kapuba pörgetett a meglepett Tóth kapus mellett. Tóth láthatóan arra számított, hogy Penksa megpróbálja lekezelni a labdát, így nem is tudott mozdulni a nem túl nagyerejű lövésre. Így Penksa, a Bundesligát is megjárt szlovák légiós két mérkőzésen két gólt rúgott.

A második félidőre Détári lelkesebb, többet kockáztató játékot kért csapatától, de a várt rohamok elmaradtak, sőt a Fradi tovább növelte előnyét. Balogh bedobása után kapitálisat hibáztak a kispesti védők - zavartalanul suhant el közöttük a labda -, így Gerának nem volt nehéz dolga négy méterről begyötörni.

Kriston butasága rontotta el a Fradi-tábor jókedvét

Nem sokkal a találat után végképp megpecsételődött a hazaiak sorsa. Borgulya ugyanis nekirontott a kétgólos, és névnapos Gerának, könyökkel mellbetalálta a csatárt, a labda már régen nem volt a közelben, Juhos pedig habozás nélkül kiállította. Az eddig sem kimagasló iram ezek után visszaesett. A Kispest az emberhátrányban már nem volt képes újítani, mindössze néhány épkézláb akciót vezetett. Kriston tett aztán arról, hogy a Fradi is tíz emberrel fejezze be a találkozót: két kirívóan ostoba szabálytalanság miatt kapott lapot, előbb sípszó után rúgta el a labdát, majd egy kiugró kispestit kaszált el hátulról.

Öt perccel a vége előtt a harmadik ferencvárosi csatár, Pinte is betalált, miután a csereként beállt Jovic nem éppen életerős lövését Tóth a éppen szlovákiai magyar elé tenyerelte. Pinte hanyattestében, bevetődve a léc alá vágta a kipttanót.

A Fradi Garamival még nem kapott gólt, Pinte csatársorba helyezése kifejezetten jó húzásnak bizonyult, kivált, mert a másik oldalon - a balon - a honfitársa játszik. A két szlovákiai között Gera is szárnyakat kapott.

Jegyzőkönyv
Kispest-Honvéd - Ferencváros 0-4 (0-2)
Bozsik-stadion, 5000 néző, V: Juhos
Kispest-Honvéd: Tóth - Dulca, Batrinu, Lőrinc (Babos, a szünetben), Balint - Torghelle (Borgulya, a szünetben), Németh, Kovács B., Hercegfalvi - Sasu, Faragó
Ferencváros: Szűcs - Balog, Dragóner, Gyepes - Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek (Keller 76.) - Gera (Jovic 54.), Penksa (Horváth 71.), Pinte
Gólszerzők: Gera (4., 47.), Penksa (40.), Pinte (87.)
Kiállítva: Borgulya (52.), illetve Kriston (84.)
Sárga lap: Dulca (6.), Batrinu (30.), illetve Gera (38.), Szkukalek (63.), Jovic (74.), Kriston (76.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!