Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

A nyilaskereszt ára

2002.09.11. 14:34
Bár a Liga korábban komoly bűntetéseket helyezet kilátásba a stadionokban terjedő rasszista megnyilvánulások szankcionálására, most kétszázötvenezer forintos bűntetést szabott ki a nyiladkeresztes zászlót lobogtató és a rendőrséggel összecsapó fradisták miatt.
A szeptember 1-jén lejátszott FTC-MTK örökrangadó tizedik percében a rendőrség lekapcsolt egy nyilaskeresztes zászlót lobogtató fradistát, majd közelharcba keveredett mintegy százötven nézővel.

A rendőrök visszavonulása után a 16-os szektorban tömörült szurkolók a szomszédos vendégszektor felé fordulva váltakozva skandálták Simon Tibor nevét, és antiszemita mocskolódásaikat.

A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága kedden rendbontások és rendezői hiányosságok miatt, visszaesőként kétszázötven ezer forintos büntetést szabott ki az FTC-re.

A testület kötelezte továbbá a klubot, hogy a következő öt hazai bajnoki mérkőzésén ne engedjen be nézőket a 16-os szektorba, és a legközelebbi két Üllői úti összecsapásra szövetségi ellenőrt biztosítására.

Az FTC Labdarúgó Szakosztályának éves költségvetése 4-500 millió forint körül lehet. A kétszázötvenezer forintos bűntetés nem éri el alegalacsonyabb fizetéssel szerződtetett FTC játékos egy havi jövedelmét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.