Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Már második a Manchester

2002.12.14. 19:56
Az angol bajnokság tizennyolcadik fordulójában a második helyre ugrott előre a Manchester, miután könnyedén verte a sereghajtó West Hamet. Az Arsenal a londoni rangadón ikszelt a Tottenhammel, így egy pont maradt az előnye. A Liverpool egyértelműen válságban: a kieső helyen álló Sunderland ellen kapott ki. A Chelsea ezúttal nem tudott nyerni, ugyanígy a Newcastle-nek is meg kellett elégednie az egyik ponttal.
Sir Alex Ferguson nem véletlenül nyilatkozta, hogy a Manchester City elleni vereség óta a csapatra rá sem lehet ismerni, és hogy a játékosokra pozitívan hatott az a 3-1-es "zakó", átértékelték önmagukat, addigi teljesítményüket. Ez a szemléletváltás olyannyira jól sikerült, hogy a Manchester - a szezon során először - a második helyre ugrott.

Az élmezőny:
1. Arsenal 36 pont
2. Manchester United 35
3. Chelsea 34
4. Everton 32
5. FC Liverpool 31
6. Newcastle United 29/17
Igaz ehhez most nem volt nehéz dolga a vörösöknek, hiszen a sereghajtó West Ham minimális ellenállást fejtett ki csupán ellenük. Solksjaer közelről lőtt egy szerencsés gólt, majd Beckham távollétében Verón vágta a kapuba a szabadrúgást - huszonkettőről. Végül egy öngóllal alakult ki a végeredmény.

Mindeközben a jó formában lévő Chelsea igen meleg pillanatokat élt át a Middlesborough ellen, hiszen hátrányba került, majd az egyenlítés után a szlovák Németh Szilárd érvényes gólját les címén érvénytelenítette a játékvezető. A kékek így végül elhoztak egy pontot, de második pozíciójukat kénytelenek voltak átadni.

Eredmények:
Middlesbrough-Chelsea 1-1
Charlton-Manchester City 2-2
Southampton-Newcastle 1-1
Everton-Blackburn
Aston Villa-West Bromwich 2-1
Manchester United-West Ham 3-0
Tottenham-Arsenal 1-1
Fulham-Birmungham 0-1
Sunderland-Liverpool 2-1
A múlt héten a Machester ellen alulmaradó Arsenal ezúttal a Tottenhamhez látogatott - mintegy két kilométerre van egymástól a két stadion - és gyorsan hátrányba került. Ziege góljára azonban Pires a félidő utolsó percében tizenegyesből válaszolt. Az Ágyúsok távolabb voltak a győzelemtől, és csak a szerencsének köszönhetik, hogy elcsíptek egy pontot.

A Liverpool érezhetően komoly kátyúba került, a Sunderland otthonából sem tudták elhozni a pontokat Owenék. A Charlton a Liverpool legyőzése után nem bírt a Manchester City-vel - noha már két góllal is vezettek -, ami jelzi: Owenék nincsenek jó formában. A Newcastle mindössze egy percig volt előnyben Southamptonban, a walesi Bellamy góljára rögtön válaszolt a norvég védő, Marsden.

Az Everton csodagyereke, Rooney - az ő találata jelentette az Arsenal veretlenségi sorozatának a végét - ismét hallatott magáról, ezúttal győztes gólt lőtt a Blackburnnek. Az Aston Villa Hitzlsperger utolsó percben lőtt góljának köszönheti, hogy három ponttal gazdagodott. A Fulham hullámvölgybe került, a Hertha elleni UEFA meccs után ezúttal sem talált a kapuba.

A Sunderland-Liverpool meccset vasárnap este rendezik.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.