Hajnalka
-1 °C
15 °C

Ronaldo: Zidane a legjobb

2003.02.12. 13:40
A tavalyi év legjobbjának választott brazil Ronaldo szerint jelenleg a francia Zinedine Zidane a legjobb futballista a földön. A két klasszis jelenleg egy csapatban - Real Madrid - játszik, olyan társakkal, mint Raul, Figo vagy éppen Roberto Carlos. Van edző, aki ne akarna egy ilyen sztáralakulat edzője lenni? Nos jelenleg úgy tűnik a német Ottmar Hitzfeld nem kér sem a Realból, sem a Barcelonából, ugyanis mindkét gárda közeledését visszautasította.
Noha a szakemberek és az újságírók szavazatai alapján is a brazil Ronaldot választották a tavalyi év legjobbjának, a Fenomeno becenévre hallgató sztár szerint van nála jobb futballista is. A Real Madrid brazil világbajnoka szerint ugyanis csapattársa, a francia Zinedine Zidane a világ legjobb futballistája.

- Az ő játéka tetszik leginkább. Ő a Real agya, minden labda rajta keresztül kerül előre, ő diktálja ugyanis a csapat ritmusát. Sokat köszönhetünk neki - fogalmazott a kiváló támadó.

A dicséret már csak azért is megtisztelő lehet az ugyancsak világbajnok, s kontinenselső francia számára, mert Ronaldo éppen őt megelőzve végzett az élen. Az elmúlt fordulóban "természetesen" mindketten betaláltak a Betis kapujába, mellettük még olyan gólszerzői voltak a királyi gárdának, mint Figo és Raul. . .

Hitzfeld nem akar Spanyolországba szerződni

Az ilyen sztárokat felvonultató csapatnak nem akar az edzője lenni Ottmar Hitzfeld. Német lapértesülések szerint a Dortmund egykori és a Bayern München jelenlegi trénerét ugyanis szívesen látná a kispadján a két legnagyobb spanyol klub, a Real Madrid és a Barcelona is.

"Elismerem, megkerestek Spanyolországból. Most viszont még nincs szándékomban távozni, így elutasítottam az ajánlatokat" - reagált a bajorok svájci vezetőedzője a Sport-Bild megkeresésére.

A hír már csak azért is érdekes, hiszen Florentino Perez, a Real klubelnöke néhány hete kijelentette, hogy két évvel meg akarják hosszabbítani Vicente del Bosque kontraktusát. A tréner 1999. november 17-e óta ül a madridiak kispadján, azóta többek között két BL-győzelem fűződik a nevéhez.

Igaz BL-győzelemnek Hitzfeld sincs híján, hiszen 1997-ben a Dortmunddal (a Juventus ellenében), míg 2001-ben a Bayernnel (a Valencia ellen) diadalmaskodott a legrangosabb európai kupában. Müncheni szerződése jövőre jár le.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!