Miklós
-7 °C
4 °C

Real Madrid - Juventus 2-1

2003.05.06. 20:29
A Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén megérdemelten nyert a címvédő világválogatott a második félidőben nagyon taktikusan, de nem túl látványosan játszó Juventus ellen. Nem dőlt el semmi.
Mindkét szakvezető változtatott az előzetesen megadott összeállításokhoz képest. A Realban Flavio Conceciao helyett Morientes, a Juventusban Camoranesi helyett Birindelli kezdett. Zuhogó esőben játszanak a csapatok.

8. perc: Helguera hatalmas hibája után Trezeguet került remek lövőhelyzetbe a madridiak tizenhatosán belül, de lövése megpattant Roberto Carloson és így elkerülte a kaput.

16. perc: Zidane húszméteres szabadrúgását Buffon megdöbbentő bravúrral tenyerelte ki a jobb alsóból.

23. perc: Perceken át beszorította ellenfelét a Real Madrid, és miután a Juvének nagy nehezen sikerült átlépnie a félpályát megszerezte a vezetést a hazai csapat. A vendég tizenhatos előtt Ronaldo és Morientes kényszerítőzött, a visszakapott labdával a brazil aranylabdás egyedül léphetett be a tizenhatosra, és Buffon mellett a kapu bal oldalába lőtt. (1-0)

25. perc: Nedved a tizenhatos vonaláról lőtt, Casillas könnyedén védte.

30-35. perc: A madridiak továbbra is uralják a játékot, de újabb komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A Juventus játékosok közül hárman is sárgalapot kaptak, könnyen emberhátrányba kerülhetnek.

41. perc: Zidane a Juventus tizenhatosán belül zseniálisan cselezte magát a bal szélre, majd keresztbe emelt Buffon felett, de a labda elszállt az érkező Ronaldo előtt.

44. perc: Ronaldo passza után Morientes került hatalmas gólhelyzetbe, de tizenegy méterről, estében a kapu fölé emelt.

45. perc: Teljesen váratlanul egyenlített a Juventus. Del Pierro már a Real tizenhatosán belül kapott labdát, megpróbálta kapura tűzni, de a labda Saldago combjáról Trezeguet elé pattant, aki a kaputól hat méterre simán lekezelhette, és mielőtt a hazai védők megmozdultak volna a kapuba lőtt. (1-1)

50. perc: A térdsérülése miatt lábát húzó Ronaldo helyett Portillót küldi be Vincente del Bosque.

53. perc: Figo balról vezette keresztbe a labdát, majd húsz méterről kevéssel a kapu fölé lőtt.

63. perc: Del Pierro szögletét a rövid saroknál álló Zambrotta fejelte alig fölé.

68. perc: Tudor beadását Del Pierro tíz méterről, a kapunak háttal állva fejelte pár centivel a jobb kapufa mellé. Most jobb a Juventus.

69. perc. Roberto Carlos a baloldalról élesen lőtt keresztbe a Juve kapuja előtt, a rövid sarok előtt Zidane, a hosszúnál Portillo maradt le centikkel.

73. perc: Jobboldali szöglet után egy vendégvédő kifejelte a labdát, de pont a kaputól húsz méterre álló Roberto Carlos elé. A Real balhátvédje mellel maga elé tette, majd tizennyolcról a bal alsó sarokba bombázott. A lövés pillanatában legalább négy madridi támadó állt lesen, a partjelző be is intette, de Hauge bíró megadta a gólt. (2-1)

90. perc: Figo játszotta tisztára magát a tizenhatos jobb sarkánál, majd ballal a hosszú sarok felé csavart, de Buffon látványos vetődéssel kiütötte a labdát. Amit azonban ismét megszerzett a hazai csapat, így Roberto Carlos balról újra beadhatott, a rövid saroknál érkező Helguera nagy helyzetben mellé pördített.

Bajnokok Ligája elődöntő (első mérkőzés)
Real Madrid - Juventus 2-1 (1-1)
Santiago Bernabeu, 78 000 néző
vezeti: Hauge (norvég)
Real Madrid: Casillas - Míchel Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos - Figo, Makelele, Zidane - Morientes (Solari, 79.), Guti, Ronaldo (Portillo)
Juventus : Buffon - Thuram, Ferrara, Iuliano (Pessotto, 46.), Zambrotta - Birindelli, Tudor (Camoranesi, 80.), Conte, Nedved (Di Vaio, 82.) - Del Piero, Trezeguet
gól: Ronaldo (23.) , Roberto Carlos (73.) illetve Trezeguet (45.)
sárgalap: Birindelli (29.), Iuliano (30.), Zambrotta (35.), Conte (57.) Ferrara (79.)

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.