Eleonóra
1 °C
7 °C

Furulyás tart a népharagtól

2003.07.02. 12:34
Két héttel ezelőtt derült ki, hogy a jelenlegi formában a többségi tulajdonos Fotex nem kívánja támogatni a Ferencvárost. Várszegi Gábor az utolsó forduló botránya miatt hozta meg a döntését, de egyelőre még semmi sem biztos. A keddi tárgyalások után is csak annyi biztos: a Ferencváros elnöksége fog dönteni az ügyben.
Furulyás János a szerdai Nap-keltében úgy kezdte beszélgetését Gyárfás Tamással, hogy júliusban már adódhatnak fizetési gondok a Ferencváros szakosztályainál, a futballcsapatnak azonban feltehetően vannak még tartalékai, bár arra nem tudott választ adni, hogy mennyi.

Veszélyben a Fradi-sör is

Furulyás a Várszegivel történő keddi megbeszélésről csak annyit mondott, hogy pozitív hangvételű volt, de "még a jövő zenéje, hogy marad-e Várszegi, vagy hogy kilépése miként fog megtörténni." Mint ismert: Várszegi nem szeretné kifizetni a 2.4 milliárdos vételárat, és még annak árán is szabdulna a Fraditól, hogy a pénz felét már kifizette, és adott esetben el is veszíthetné.

Az elnök nem tudott arra válaszolni, hogy az eddig megvásárolt negyven százalékos tulajdonrészét meg kívánja-e kilépése esetén tartani, illetve, vagy hogy a marketingtermékek, például a Fradi-sör, maradnak-e azután is, ha Várszegi kihátrálna. "Ez is tárgyalási alap" - jelentette ki.

Július 21-ig rendezni szeretnék a kérdést

Furulyás bízik abban, hogy július 21-ig - eddig kellene a szerződésben szereplő újabb, harmadik hatszázmilliót utalni a Fotexnek - megoldódik a finanszírozás kérdése. "Addig mindenképpen összehívom az elnökséget egy rendkívüli ülésre" - mondta.

Furulyás nem titkolta, hogy tart a népharagtól, és a bizonytalanság ellenére igyekszik megfelelőképpen tájékoztatni a szurkolókat. "Higgyék el, egyelőre nem tudok többet mondani, de a klub érdekeit mindvégig szem előtt fogom tartani" - fejtegette.

Ráczcal nem tárgyalt

Végezetül elmondta: nem tudja mire vélni a sajtó azon találgatásait, hogy a Kispestet és a Vasast is megjárt Rácz Gábor pótolná esetlegesen Várszegi hiányzó millióit. "Két évvel ezelőtt találkoztam vele utoljára, azóta egyszer sem."

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!