Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Pécs-Békéscsaba 3-0

2003.08.03. 20:16
Az élvonalba visszakerült Pécs az első félidőben Horváth Gyula révén kétgólos előnyt szerzett a Békéscsaba ellen, és ez döntőnek bizonyult.
Az újonc Pécs egyértelműen azzal a szándékkal lépett pályára, hogy hazai pályán is megörvendeztesse szurkolóit a Videoton elleni első fordulóbeli pontszerzés után. Lendületesen is kezdtek Mártonék, és az első gólra tíz percet kellett várni. Akkor Sipos jó ütemű átadásával Horváth Gyula léphetett ki a védők közül, rávezette a labdát Simunic kapusra, és okosan elemelte felette.

A Békéscsaba nem találta a ritmust, saját kapuja elé szorult, és szinte törvényszerűen újabb gólt kapott. A 24. percben Márton szöglete után röviden mentettek a védők, a labda ismét az egykori válogatott játékoshoz került, aki újra beadott, a Berdó jól fejelte vissza a labdát, az érkező Horváthnak pedig nem volt nehéz dolga. Supka Attila már az első félidő vége előtt cserélt, de változás alig állt csapatának játékába.

A második félidőben sem változott a játék képe, Horváth Sándor és Gyula révén újabb gólokat lőhetett a Pécs, de mindketten hibáztak. A biztos hazai győzelem nem forgott veszélyben, kivált, mert Hofmann nagy ziccerben hibázott. Az utolsó percben aztán Erős Gábor remekbeszabott íveléssel megadta a kegyelemdöfést a Békéscsabának, amelyik meg sem tudta közelíteni egy héttel ezelőtti játékát.

Jegyzőkönyv:
Pécsi MFC-Békéscsabai Előre FC 3-0 (2-0)
Pécs, 3500 néző, V: Szabó Zs.
Pécsi MFC: Németh - Sipos, Pavicevic, Dienes, Kulcsár - Berdó, Márton (Bajusz, 68.), Pest K., Horváth S., Mihalecz (Sketiani, a szünetben) - Horváth Gy. (Erős G., 75.)
Békéscsabai Előre FC: Simunic - Schindler, Vilotic, Udvari, Bujáki - Kovács N. (Hoffmann, 63.), Bánföldi (Valentényi, 57.), Kovács B., Vincze Z. - Faragó, Tóth Gy. (Javrujan, 36.)
Gólszerzők: Horváth Gy. (10., 24.), Erős G. (90.)
Sárga lap: Márton (17.), Horváth S. (55.), illetve Kovács B. (1.), Faragó (13.), Bujáki (27.), Udvari (45.)

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.