Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

A Debrecen közel a továbbjutáshoz

2003.11.06. 22:38
Kapcsolódó cikkek (1)
A még egyetlen versenyben lévő magyar kupacsapat a Debrecen, az UEFA-kupában bátor játékkal 1-1-es döntetlent harcolt ki a görög PAOK Szaloniki vendégeként, így bizakodva várhatja a három hét múlva sorra kerülő visszavágót.
"Csak abban az esetben lehet esélyünk, ha kilencven percen keresztül tudunk koncentrálni"- mondta a találkozó előtt Szentes Lázár, a debreceniek edzője. Nos, csapata a mérkőzés elején igen bátran játszott, már saját térfelén letámadta a görög együttest. Az ígért hazai rohamok is elmaradtak, így főleg a középpályán folyt a játék, mindössze egy érvénytelen gólra futotta a PAOK erejéből.

Gyors válasz a hazai vezetésre

Az első negyedóra után nem sokkal aztán teljesen váratlanul előnybe kerültek a hazaiak. Hagan iramodott meg a jobb oldalon, pontos beadását a második hullámban érkező Karadimosz senkitől sem zavartatva fejelte tizenkét méterről a magyar kapuba. A gól után az addig szunyókáló görög szurkolók is felébredtek, és voltak percek, amikor túl tudták kiabálni, a végig remek hangulatot teremtő háromszáz debreceni szurkolót.

Mielőtt azonban nagyon belemelegedtek volna, egyenlített a Debrecen. Dombi kapott zseniális labdát Sándor Tamástól, azonban meg sem próbált kapura törni, inkább megvárta amíg elécsúszik egy védő, és átesett a lábán. Az egyébként jogos tizenegyest Éger a jobb kapufára lőtte, szerencsére a kipattanó labda Kissről Bajzát elé pattant, aki félmagasan a kapu bal oldalába lőtt.

Enyhe hazai fölény

A félidő hátralévő részében a görögök enyhe mezőnyfölénybe kertültek, azonban úgy tűnt, inkább egy tizenegyest akarnak kiharcolni, mint a kapuba találni. A második negyvenöt percben is a hazaiaknál volt többet a labda, de próbálkozásaikat nem kísérte szerencse.

A 60. perc környékén kissé beszorult a magyar csapat, többször is csak szerencsével sikerült megóvni Tomic kapuját a góltól. A 62. percben Nikolov, a lefújás előtt nem sokkal pedig Habi mentett önfeláldozóan. A heves görög rohamok között a Lokinak is volt több lehetősége kontrákra, ezek azonban kimaradtak.

Ezúttal "velünk volt" a játékvezető

Az utolsó percekben kissé felforrósodott a hangulat, hiszen a hazaiak kétszer is a magyar együttes kapujába találtak, a játékvezető azonban les címén mindkét esetben érvénytelenítette a találatot. Az igazsághoz tartozik, hogy míg az első esetben jogosan, az utolsó utáni pillanatban tévesen ítélt a horvát bíró, aki így összesen három gólt nem adott meg a PAOK-nak.

Ezzel az eredménnyel a Debrecen bizakodva várhatja a három hét múlva sorra kerülő visszavágót, ott akár egy gólnélküli döntetlen is elég lehet a továbbjutáshoz. Ami annyit jelentene, hogy a Videoton 1985-ös sikere után ismét "megélné" egy magyar csapat a tavaszt.

UEFA-kupa: PAOK Szaloniki--Debrecen 1-1 (1-1)
PAOK Szaloniki: Atmacidisz - Feutchine, Vokolosz, Udeze - Hagan, Hasziotisz (Voszkaridisz 71.), Kucisz, Vangelisz (Kucopulosz 56.), , Karadimosz (Szpaszics 65.), - Szalpingidisz, Jiaszumisz

Debrecen: Tomic - Nikolov, Éger, Szekeres T. (Flavio Pim 60.), Selymes - Dombi (Sumudica 87.), Kiss Z., Habi, Böőr - Sándor T., Bajzát (Halmosi 66.),

Gólszerzők: Karadimosz (17.) ill. Bajzát (24.)
Sárga lap: Vokolosz (25.), Hasziotisz (49.), Hagan (68.) ill. Tomic (52.), Szatmári (54.), Flavio Pim (64.), Sándor T. (73.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!