Előd
5 °C
11 °C

Sárga(-kék) trikó a siófokiakon

2003.11.23. 01:21
A Balaton FC ismét nem törődött a papírformával, és Csertői Aurél együttese a DVSC idegenbeli legyőzésével az Arany Ászok Liga élére ugrott a magyar futballban újabb történelmi mélypontot jelentő észtek elleni válogatott mérkőzés és az egykori világraszóló siker, a londoni 6-3 keddi ötvenedik évfordulója között rendezett bajnoki fordulóban.
A két játékrész elején lőtt gyors gólokkal győzte le hazai pályán az eddigi utolsó helyezett Békéscsaba a Győrt a kora délutáni első mérkőzésen. Az Előre sikerében nagy része van Javrujannak, aki gólja mellett a második találatot előkészítette. A viharsarkiak ezzel megkezdték menekülésüket a kiesőhelyekről. Békéscsaba-Győr 2-0 (1-0)

Supka Attila együttese azonban csak órákra léphetett ki a kiesőzónából, ugyanis újra a tavalyelőtti bajnok Zalaegerszeggel végződik az NB I-es tabella. Mihalecz István csapata hiába tudott egyenlíteni a Sopron otthonában, a veszélyesebb Matáv végül kicsikarta a győzelmet. Sopron-Zalaegerszeg 2-1 (1-0)

Sikeresebben próbálta meg elkerülni az utolsó két helyre süllyedést a hetek óta kiábrándítóan futballozó Lomardc FC Haladás, miután hétszázhatvanhárom perc után lőttek gólt bajnokin ismét a szombathelyiek. A Videoton elleni idegenbeli mérkőzésen a Haladás futballistái úgy gondolhatták, ha már megtették ezt a szívességet szurkolóiknak, akkor a győzelemre is szükségük van. A két büntetőt is elhibázó fehérváriak gödörbe kerültek, egymás után harmadszor kaptak ki. Videoton-Haladás 1-2 (1-2)

Újpesten az első hatba kerülés volt a tét, de a hazaiak csak tíz ember ellen tudtak gólt lőni a Pécsnek. Az utolsó tíz perc kezdetéig vezetett Nagy Tamás csapata, de Sketiani két kezezéssel kiállítatta magát, Kovács pedig ezután egalizált. Újpest-PMFC 1-1 (0-1)

A debreceni "rangadón" aztán a tabella élére ugrott az eddig is meglepetéscsapatnak számító Balaton FC. Azt csak remélni lehet, Sándor Tamásék fejben már a PAOK elleni visszavágón voltak, nem pedig formán kívül kerültek. Debrecen-Siófok 0-1 (0-0)

Szerényre sikeredett első félidő és egy érdekesebb második negyvenöt perc után döntetlent hozott a tizenötödik forduló zárómérkőzése, az MTK-Ferencváros örökrangadó. Illés szerencsés találatára Dragóner válaszolt, de a Fradi így is elvesztette a korábban elvett pontjai visszakapása óta őrzött első helyét. MTK-Ferencváros 1-1 (1-0)

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.