Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Csökkentik Királyék fizetését

2003.12.18. 15:40
Az őszi szezon végén kieső helyen álló Hertha klubmenedzsere, Dieter Hoeness a keddi kölni vereség után bejelentette: januártól új edző lesz a csapatnál, és mindenképpen fizetéscsökkentésre számíthatnak a játékosok.
A holland Huub Stevens menesztésével nem ért véget a Hertha BSC mélyrepülése. A bajnokságnak dobogós reményekkel nekivágó berlini csapat a szezon végén a tizenhetedik helyen áll. A keddi kölni vereség után a menedzser, Dieter Hoeness beszélgetésre invitálta a csapatkapitányt, a holland van Burikot, és közölte vele: a következő szezonban csökkentik a játékosok fizetését. Hoeness mindjárt a csapat beleegyezését is kérte.

"Feladtam a téli szünetre a csapatnak egy feladványt, kíváncsi leszek, mire fognak jutni vele. Ha lesz olyan játékos, amelyik nemet mond a csökkentésre, akkor önhatalmúlag fogunk kevesebbet, az eredeti összeg hetvenöt százalékát, átutalni neki. Felőlem aztán mehet a bíróságra is, nem érdekel. Életem legkínosabb helyzetét élem át, amióta részt veszek a futballban" - mondta a menedzser.

Hoeness hozzátette: új edzőt is keresnek, de abban biztos, hogy Andy Thom is tagja lesz a szakvezetésnek. A menedzser elítélte a két frissen igazolt játékos, Niko Kovac és Fredi Bobic hozzáállását. "Mindkettőjükben csalódtam" - hangsúlyozta.

Dárdai Pált és Király Gábort is érzékenyen érintheti a fizetéscsökkentés, mert egy német honlap szerint előbbi évi 1 millió 250 ezer eurós fizetésével a legjobban fizetett kereső idegenlégiós. Ha Hoeness beváltja ígéretét, akkor 937 ezer euróval kell beérje.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!