Zalán
9 °C
19 °C

Mindenki tettre kész az Újpest-Fradi rangadó előtt

2004.05.21. 15:58
Két, jó formában lévő csapat, eltiltott csatárok, horvát játékvezető, rendet garantálő rendőrök. Ezek a legfőbb tényezők a vasárnapi Újpest-Fradi rangadó előtt, mely akár a bajnoki címről is dönthet.
Vasárnap délelőtt a labdarúgó Arany Ászok Liga 31. fordulójában rendezik a bajnokság végeredményét tekintve sorsdöntőnek is nevezhető Újpest-Ferencváros mérkőzést. A jelenlegi listavezető zöld-fehérek és a két pont hátránnyal harmadik helyen álló újpestiek hétvégi találkozója lesz a két csapat 200. összecsapása.

A tavaszi forma alapján a végeredmény szinte megjósolhatatlan. A hazaiak Mészöly Géza irányításával remekül szerepelnek, ugyanakkor hátrányt jelent számukra, hogy támadóik közül Bükszegit eltiltották, Feczesint pedig az MLSZ az U-19-es kerethez rendelte, ezzel kivívva a lila-fehérek haragját.

A túloldalon nem csak a válogatott támadó Tököli nem szerepelhet, de valószínűleg a csapat mestere Pintér Attila sem ülhet le a kispadra, siófoki kiállításának köszönhetően. A Fradi kezd kilábalni, a négymeccses vereségi széria okozta sokkból, és az külön is motiválhatja Lipcseiéket, hogy a Debrecen esetleges szombati vereségével a Megyeri úton lehetnek bajnokok.

Az összecsapás érdekessége, hogy a horvát Edo Trivkovic fújja majd a sípot. A játékvezető sípolt az áprilisi magyar-japán meccsen is, melynek utolsó percében egy teljesen ártalmatlan szituációban fújt be egy tizenegyest a magyar válogatott javára.

A szokásos módon készül a Budapesti rendőr-főkapitányság a vasárnapi Újpest-Fradi összecsapásra - tájékoztatta az Indexet a BRFK sajtósa, de részleteket a kivezénylendő rendőri erőkről nem árult el. A rendőrség bízik abban, hogy a szurkolók "jogkövető magatartást tanúsítanak" és valóban szurkolni mennek, nem balhézni. Annyi bizonyos, hogy a meccs előtt, alatt és után "rend és tisztaság lesz" a Megyeri úton - tette hozzá Kormos Endre alezredes.

Esélylatolgatás
A harmadik bajnokaspiráns, a Debreceni VSC-MegaForce a Balaton FC-t fogadja, s ha az utolsó körben még versenyben akar lenni az elsőségért, akkor mindenképpen győznie kell. A siófokiak csak akkor végezhetnek az élen, ha mindkét meccsüket megnyerik, s a riválisok hibáznak. Ha az FTC győz a Megyeri úton és a Debrecen kikap, a zöld-fehérek már bajnokok. Amennyiben a Ferencváros és a DVSC is begyűjti a három pontot, az utolsó fordulóban egymás között dönthetik el az aranyérem sorsát.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!