Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Európában már eldőltek a bajnoki címek

2004.05.27. 12:16
Európa valamennyi élbajnokságában, már fordulókkal a vége előtt eldőlt, ki lesz a bajnok. Nem úgy a magyarban.
Angliában az Arsenal és Skóciában a Celtic már kora tavasszal jelentős előnnyel állt a tabella élén és fordulókkal a vége előtt bajnok is lett, csakúgy, mint Portugáliában a Porto.

Németországban két kör volt még a befejezésig, amikor a Werder Bremen idegenben győzte le 3-1-re a Bayern Münchent és biztosította be a Salátástálat. Hasonló volt a helyzet a Serie A-ban is, ahol a Milan nyert 1-0-ra a 32. játéknapon a Roma ellen, 17. scudettóját jegyezve.

Spanyolországban három fordulóval a vége előtt még hárman is pályázhattak a Liga- elsőségre, ám a Barcelona és a Real Madrid is kikapott akkor, így a Sevillában nyerő Valencia begyűjthette hatodik titulusát.

A magyar pontvadászathoz hasonlóan kiélezett küzdelem sehol nem volt, még a franciák sem vetekedhetnek az NB I-gyel. Náluk ugyan már csak egyetlen játéknap volt a befejezésig, amikor még a Monaco és a Lyon is pályázhatott a címre, ám annak ellenére, hogy mindketten vereséget szenvedtek, a Lyon örülhetett - először. Érdekes helyzet alakult ugyanis ki: a Monaco pontban még beérhette riválisát, ám gólkülönbsége 14 találattal volt gyengébb a Lyonénál, így szokatlanul, valójában szinte lehetelenül nagyarányú győzelemre lett volna szüksége az utolsó mérkőzésén. Juninhóék sejtették, hogy ez nem fog megtörténni, így először a 37. játéknapon, majd a 38. után is ünnepeltek egy nagyot, hiszen hivatalosan csak az utolsó körben lettek bajnokok.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!