Miklós
-7 °C
2 °C

A hazai futballistákat védené az UEFA

2005.02.03. 19:59
Az európai futballszövetség úgy döntött, 2006-tól a Bajnokok Ligájában és az UEFA Kupában érdekelt együtteseknél legalább négy hazai játékosnak kell lennie a huszonöt fős keretben.
Az utánpótlásképzést és szeretné elősegíteni az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) legújabb határozatával: a következő idénytől a kontinens klubtornáin négy játékosnak legalább szerepelnie kell a résztvevő csapatok huszonöt fős keretében. Ebből a négyből legalább kettőnek saját nevelésűnek kell lennie.

Növelnék a hazai focisták számát

Ez azt szorgalmazza, hogy a fiatal focisták tizenöt és huszonegy éves koruk között a nevelőegyesületük, illetve hazájuk valamely másik klubjában, de mindenképpen nemzeti és ezáltal az európai futballt erősítve játsszanak.

A szövetség azt tervezi, hogy a hazai játékosok minimális számát 2007-ben már hatra, egy évvel később pedig nyolcra növeli. Könnyen elképzelhető, hogy a döntés hamarosan az összes európai klubra vonatkozik majd: erről az áprilisban sorra kerülő tallinni ülésen dönt az UEFA.

Chelsea, Beveren, a légióshalmozók

A "Bosman-szabály" 1995-ös bevezetése óta az európai csapatok kereteinek több mint harminc százalékát külföldi játékosok teszik. A kilencvenes évek közepén a londoni Chelsea lépett többször pályára olyan csapattal, amelyben nem kapott helyet angol futballista, ebben a szezonban az UEFA-kupában is érdekelt belga Beveren kezdőcsapata állt rendre szinte kizárólag afrikai játékosokból.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.