Vilma
-7 °C
4 °C

Juventus-drukker futballrajongó a pápajelöltek között

2005.04.18. 15:22
Hétfőn a Vatikánban elkezdődött II. János Pál pápa utódjának választási ceremóniája. A nagy futballrajongó genovai érsek, Tarcisio Bertone is a jelöltek között van: fiatalon szélsőhátvédet játszott, és a rádióban néha ma is közvetíti kedvenc csapata, a Juventus- meccseit.
Hétfőn a Vatikánban megkezdődött a bő két hete elhunyt II. János Pál pápa utódjának választása. A legfőbb jelöltek között ugyan nem szerepel, de a genovai érsek, Tarcisio Bertone is az esélyesek között van.

A hatvannyolc éves kánonjogász valószínűleg az egyház legszínesebb egyénisége, amellett, hogy a német Joseph Ratzinger kardinális és fő pápajelölt jobbkeze.

Kapus után jobbszélső


Tarcisio Bertone
Karol Wojtyla fiatalon kapus volt, Bertone szintén focizott - egyházi csapatokban szélsőhátvédet játszott -, és hivatása miatt ugyan felhagyott a játékkal, ám rajongása nem csökkent: 2004 januárjában például ő kommentálta kedvenc csapata, a Juventus Sampdoria elleni mérkőzését az egyik olasz televíziós csatornán. Sőt, a RAI közszolgálati rádióban többször segédkezett az élő körkapcsolásoknál, természetesen ekkor is a Juve meccsét tudósította.

Bertone fő feladatának tekinti a sport és a vallás összehangolását, ezért 2003-ban a genovai Sampdoria-Genoa városi derbi előtt videoüzenetben szólította fel a szurkolókat a békés és sportszerű drukkolásra. Sőt, a fiatal drukkereket a mérkőzések után még diszkóba is elkísérte.

Rendszeresen ír a sportlapokba

Rendszeresen publikál több olasz sportlapban, legutóbb a Gazzetta dello Sportban a futballszövetség vezetőit ostorozta, mert engedték, hogy az Olaszország-Skócia vb-selejtezőt húsvét előestéjén játsszák le. Legemlékezetesebb felszólalása viszont az volt, amikor néhány éve egyik cikkében felszólította a Juventus vezetőit, hogy mindig a kezdőcsapatban szerepeltessék Alex Del Pierót.

Világhírnevet persze nem ezzel, hanem a Da Vinci kód című bestseller elutasításával szerzett: keményen bírálta a szerinte Jézus életét hamisan ábrázoló művet, és megtiltotta a hívőknek, hogy elovassák azt.

Az új pápát többszöri szavazás után valószínűleg április végére válásztják meg.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!