Edina
-3 °C
9 °C

Életet mentett a partjelző

2005.09.27. 00:01
A Tanakajd-Gyöngyöshermán futballmeccs csak a partjelző lélekjelenléte miatt nem végződött tragédiával. Egy játékos a Vas megyei ifibajnoki tizedik percében lenyelte a nyelvét, de az asszisztensnek sikerült előrehúzni a fulladást okozó testrészt.
A Vas megyei labdarúgó-bajnokság második osztályának szombathelyi csoportjában a Tanakajd-Gyöngyöshermán ifitalálkozó nem ígért különösebb izgalmakat. A játékvezetők is egy sima bajnokira készültek, egyikőjük mégis hős lett az összecsapás végére. A találkozón ugyanis majdnem meghalt egy futballista, akit a partjelző mentett meg - írta a szentgotthárd.hu

Kocsis János tíz éve vezet labdarúgó-mérkőzéseket, de olyan esetre, mint a tanakajdi pályán történt, nem emlékszik eddigi pályafutásáról. A találkozó tizedik percében az egyik vendégjátékos egy hazai támadást becsúszva próbált megakadályozni és hatalmas lendülettel az oldalvonalon túlra csúszott a két kispad közötti területre.

Nem szimulálás volt

A partjelző elmondása szerint nem is nagyon foglalkozott a játékossal, gondolta, mindjárt felkel és folytatja a meccset. Miután azonban többször is szólította a játékost, aki meg sem mozdult, rájött, nem szimulálásról van szó. Ezután odaszaladt, és közben szólt a játékvezetőnek is, jöjjön, lehet, hogy nagy baj történt.

"Azonnal észrevettem, hogy a játékos eszméletét vesztve feküdt és valószínűsítettük, hogy lenyelte a nyelvét. A szája görcsösen összezáródott és levegő után kapkodva görcsösen rángott" - elevenítette fel az esetet Kocsis. Mint később kiderült, a játékos szájzárat kapott, az asszisztens azonban szétfeszítette a száját, majd a zászlója nyelével kipeckelte és többszöri próbálkozás után sikerült előrehúznia a nyelvét.

Másodperceken múlott a játékos élete

A játékos ezután már simán kapott levegőt, de csapata vezetői azonnal kórházba szállították. A mérkőzés folytatódott tovább és a vendégek végül 7-2-re nyertek. A szerencsétlenül járt labdarúgó azóta már elhagyta a kórházat, az agyrázkódás és a fulladás is csak egy rossz emlék csupán számára. Az orvosok véleménye szerint néhány másodpercen múlott, hogy az oxigénhiányos állapot nem okozott maradandó agykárosodást, illetve nem történt nagyobb tragédia.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.