Ambrus
-7 °C
3 °C

Lehallgatták az MU-t a Chelsea elleni győztes meccsen

2005.11.12. 16:22
Valaki poloskát vitt az MU öltözőjébe a vasárnapi Manchester United-Chelsea angol bajnoki rangadó előtt, és a szerkezet rögzítette a hazai játékosok, illetve edzőjük, Sir Alex Ferguson minden szavát: lelkesítő beszéd, taktikai utasítás és Mourinho-gyalázás hangzott el többek között. A felvételt tartalmazó kazettákat a Sun című bulvárlap szerezte meg, de közlés előtt megmutatta a Unitednek.
Lehallgatták a Manchester United futballistáinak öltözőbeli beszélgetését vasárnap, az 1-0-ás MU-sikerrel végződött Chelsea elleni bajnoki mérkőzésen.

A Sun először az MU-t értesítette


Sir Alex Ferguson

A több mint kétórás hangfelvételt a Sun című bulvárlaphoz juttatta el egy középkorú férfi, de az újság leközlés előtt átadta a két magnókazettát a klub vezetőinek.

"Köszönjük a gesztust az újságnak, azonnal nyomozást indítunk házon belül, de ha kell a rendőrséget is bevonjuk - idézte Phil Townsendet, az MU kommunikációs igazgatóját a Sun. - Valaki egy poloskát helyezett el a helyiségben, és a közelből rögzített mindent".

Taktikai utasítások a leghitelesebb forrásból

A hanghordozó megörökítette, amint a kezdő sípszó előtt Sir Alex Ferguson, az MU vezetőedzője lelkesíti focistáit, és azt javasolja, mindenek előtt "élvezzék a játékot".

Hallatszik, amint a szünetben - már 1-0-ás vezetésnél - tanácsokat ad Wayne Rooney-nak és Ruud Van Nistelrooynak, felhívja a figyelmet a Chelsea egyik legjobbjára, Claude Makelelére, és kéri csapatát, passzoljanak többet, illetve, hogy figyeljenek John Terry fejeseire.

"Bastards"

A harmadik, meccs utáni, kétségtelenül legszórakoztatóbb részben már ünnepelnek a győztes United tagjai. A legtöbben a döntő gólt szerző Darren Fletchernek gratulálnak, Rio Ferdinand ujjong és azt tudakolja, ki hová megy bulizni este. Az angol válogatott védő örül, hogy az 1-0-ás sikerrel végre elhallgattatták azokat, akik nem hittek bennük, ám a tetőpont csak az edzői nyilatkozatok közben jön el.

Az Old Trafford stadion zárt láncú tévécsatornáján közvetített, találkozó utáni sajtótájékoztatón Sir Ferguson "rohadéknak" minősíti az MU-ban kétkedőket, mire a játékosai néhány emelettel lejjebb hangosan nevetni kezdenek, és ismételgetik az Angliában igen durvának számító, jellegzetes "bastard" kifejezést.

Mourinhót gyalázzák

A békés örömmámor csak akkor csap át szitkozódásba, amikor az ellenfél Chelsea trénere, José Mourinho jelenik meg a képernyőn: az edző az MU szerencséjére panaszkodik, ami senkinek sem tetszik a pirosak közül, és válogatott káromkodásokkal ismertetik saját nézetüket arról, mázlijuk volt-e.

Az utóbbi időben fegyelmezetlenségei miatt rengeteget kritizált Wayne Rooney tűnik csak visszafogottnak, azt szeretné tudni, nyert-e előző csapata, az Everton.

Egyelőre gyanusított sincs

A Sun szerint a következő hetekben további öltözőbeli felvételekre lehet számítani, informátoruk ugyanis jelentette, egy banda áll az ügy hátterében, amely következő áldozata, a Chelsea és José Mourinho lehallgatásán mesterkedik.


Rio Ferdinand és Cristiano Ronaldo

Az MU-nál péntek este óta nyomoznak a tettesek után, de még nincs eredmény. "Pénteken, a késői órákban kaptuk meg a szalagot, és azonnal elkezdtük a vizsgálatot. Egyelőre nem tudtunk kideríteni semmit, fogalmunk sincs, ki, esetleg kik lehettek a tettesek" - nyilatkozta az Indexnek telefonon Phil Townsend kommunikációs igazgató. A sportvezető szerint a biztonságiak felelőssége mindenképpen felmerülhet, "de egyelőre nem tudni, hogyan került a poloska az öltözőbe". A továbbiakban megszigorítják a biztonsági rendszert a Manchesternél, "de az ügy még annyira friss, hogy egyelőre nem volt idő határozni a konkrét lépésekről".

Tízezreket kért az informátor

Egyelőre tehát senki nem is sejti, hogyan sikerült illetéktelen személynek a temérdek ellenőrző ponton át a klub öltözőjébe jutni.

A Sun elárulta, a két kazettát font tízezrekért kapta meg, és az összeg annál magasabb, minél szaftosabb beszólások hangzanak el rajta.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!