Vilma
-7 °C
4 °C

Az MU nem hívja Hitzfeldet

2005.11.22. 10:47
Nem akarja szerződtetni semmilyen posztra a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, de másfél éve nem edzősködő Ottmar Hitzfeldet a Manchester United, állítja a klub kommunikációs igazgatója, Phil Townsend. Sir Alex Ferguson helye "sziklaszilárd", és a bonyolódó Roy Keane-ügy sem ingathatja meg.
A Die Zeit című lap hétvégi interjújában Ottmar Hitzfeld állította, szerződtetni akarja őt a Manchester United, de a klub kommunikációs igazgatója szerint ez nem igaz.

Ottmar Hitzfeld (fotó: epa)
Ottmar Hitzfeld (fotó: epa)
Phil Townsend úgy gondolja, a kétszeres BL-győztes edzővel németül készült beszélgetést az angol újságok és weboldalak rosszul fordították le.

Sok sztárklubról beszélt

"Konkrétan nem hangzott el, hogy tárgyalnánk vele, ráadásul Hitzfeld nem csak az MU-t, de a Real Madridot, a Milant és a Chelsea-t is említette, sőt, a Juventus is szóba került" - nyilatkozta az Indexnek Townsend.

Az eredeti szövegben az újságíró azt kérdezi a bő másfél éve pihenő trénertől, honnét hívták az utóbbi időben, és sorolni kezdi a klubokat, melyek közül csak a Juventusra mondja Hitzfeld: "Onnét nem kerestek".

"Sziklaszilárd"

A manchesteri sajtófőnök szerint csupán afelől érdeklődhettek nála, miután otthagyta a Bayern Münchent, hogy dolgozik-e vagy sem: "Maximum annyi lehetett, hogy megkérdeztük, mit csinál mostanában, de ennél tovább nem is ment a kapcsolatunk. Nem ajánlottunk munkát Ottmar Hitzfeldnek, sem edzőit, sem mást. A menedzserünk, Sir Alex Ferguson helyzete sziklaszilárd".

Sir Ferguson megállapodása lejár a szezon végén, és az utóbbi években idényről-idényre hosszabbítottak, mindig csak tizenkét hónapra. Helyzete azt követően válhatott kérdésessé, hogy a bajnokságban a Midllesborough-tól 4-1-re, a Lille-től a Bajnokok Ligájában 1-0-ra kapott ki a csapat.

Keane egyre inkább téma

A United kedden a Villareal ellen játszik a BL-ben, és ha nem nyer, lehet, hogy nem jut tovább a csoportból. Sőt, ha mindkét meccsét megnyeri, még akkor sem biztosan, ezért Townsend állítja, "mindenki a Villarealra koncentrál, edzőkérdés természetesen nincs".

A nagy összpontosítás ellenére a hétfői, kötelező Ferguson-sajtótájékoztató inkább Roy Keane-ről, mint a spanyol gárdáról szólt.

A volt csapatkapitánnyal a múlt héten bontott szerződést közös megegyezéssel az MU, ám a tréner ezúttal beszélt az okokról először.

Egy hónap alatt öregedett ki

Keane (jobbra) és a háttérben Ferguson
Keane (jobbra) és a háttérben Ferguson
"A játékosaid megöregszenek, ez a hosszú edzői pálya szörnyű része. Emiatt néha változtatnod kell" - mondta a BBC-nek Ferguson, vagyis Keane-nek tizenkét és fél év után azért kellett elhagynia az Old Trafford Stadiont, mert kiöregedett, méghozzá igen hirtelen. Októberben még jó volt, novemberben már nem.

A 33 éves középpályás viszont továbbra sem beszél távozása okairól, az angol sajtó szerint ez nem véletlen, a lapok szerint aláírt egy hallgatási megállapodást, azaz, senkinek nem nyilatkozhat az ügyről. Ferguson ezt nem akarta kommentálni.

Beszólt a társainak

Októberben Keane leszólta csapattársait az MUTV-nek adott interjújában, ám az Ferguson tiltása miatt sosem került adásba. Bő két héttel később Keane elhagyta az egyesületet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.