Mária
-6 °C
-2 °C

Örökre eltiltották a volt Juventus-futballistát

2006.03.31. 08:32
Kétszer bukott le doppingvizsgálaton kokainnal Jonathan Bachini, az Udinese, a Juventus, a Brescia és a Siena volt olasz válogatott futballistája, ezért az Olasz Labdarúgó Szövetség élete végéig eltiltotta.
Örökre eltiltotta a futballtól az olasz futballszövetség Jonathan Bachinit, aki másfél éven belül kétszer bukott le doppingvizsgálaton kokainnal.

Beismerte, hogy drogozott

A 30 éves játékos vizeletmintájában először 2004 szeptemberében, majd 2005 decemberében mutatták ki első osztályú mérkőzések után a szert, így visszaesőként életre szóló büntetést kapott. Másfél éve, a Brescia igazoltjaként kilenc hónapra tiltották el, ezúttal a Sienában szerepelt, de miután kiderült a vétsége, felbontotta szerződését a klubbal.

Bachini elismerte, kábítószert fogyasztott, azzal védekezett, hogy a kokain nem teljesítménynövelő szer, és nem akart csalni, ám ezt nem vette figyelembe az irányító szervezet.

Nagy tehetség volt

Ő az első labdarúgó Olaszországban, akit élete végéig eltiltottak dopping miatt, pedig karrierje elején igen tehetségesnek tartották, többször szerepelt a válogatottban is.

A Serie A-ban 1997-ben mutatkozott be az Udinese mezében, és mindössze két szezon után, 24 évesen a Juventushoz került. Itt csak ritkán sikerült a csapatba kerülnie, másfél év után eladták a Bresciának. Öt idényt húzott le - közben egy évig a Parmáé volt -, majd 2005-tól a Sienában játszott. Az olasz ligában 199 első osztályú meccsen 19 gólt szerzett.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.