Judit
3 °C
6 °C

Zidane góllal, Henry mesterhármassal búcsúzott

2006.05.08. 11:46
Az elmúlt hétvége több játékosnak és egy stadionnak is a búcsút jelenetette. A francia Zidane és az olasz Carboni visszavonul, Henrik Larsson hazatér, míg a Highbury stadion győzelemmel zárta Arsenalhoz kötődő 93 éves történetét.

Ünnepélyesen búcsúztatták a szurkolók Zinedine Zidane-t a Real Madrid vasárnapi bajnokiján. A francia játékosnak a Villarreal elleni volt az utolsó meccse a Santiago-Bernabeu stadionban, a 33 éves francia világ-, és Európa-bajnok labdarúgó már korábban bejelentette, a németországi vb után visszavonul.

80 000 Zidane-mez

A nézők a csapatok kivonulásakor előbb egy hatalmas, Zidane-t ábrázoló képet feszítettek ki, majd a 80 000 szurkoló egy papírlapot tartott a magasba, melyen Zidane madridi 5-ös számú meze volt látható. Eközben az aréna kivetítőjén egy közel kétperces kisfilmet mutattak, melyen a francia középpályásnak a Real Madrid színeiben elért legszebb cselei, góljai voltak láthatóak.

A találkozón aztán a játékostársak is szépen akartak búcsúzni, ezért alaposan belekezdtek, és a 23. percben egy szép akció végén - Raúl mesteri gólpasszt adott fejjel Baptistának, aki kapásból lőtt - a vezetést is megszerezték. A vendég Villareal viszont még a szünet előtt fordított. Előnyük a 67. percig tartott, amikor éppen az ünnepelt Zidane fejelt a kapuba.

Larsson és Carboni is

A meccs hajrájában a játékvezető erősen vitatható tizenegyest adott a vendégeknek - Forlan értékesítette -, majd a Real reklamáló edzőjét is elküldte a kispadról. Ennek ellenére az utolsó percben sikerült az egyenlítés, így mégsem vereséggel búcsúzott Zidane a Bernabeu stadiontól. Lecserélésekor, majd a lefújás után is a szurkolók hosszú percekig tapsoltak a visszavonuló világsztárnak.

Az utolsó előtti forduló két másik klasszisnak is a búcsúfellépést hozta saját szurkolói előtt: utoljára lépett klubja gyepére a Valencia színeiben Amadeo Carboni, aki az egyesület sportigazgatója lesz, míg a Nou Campban Henrik Larsson búcsúzott a már bajnok Barcelona szurkolóitól. Utóbbi hazatér Svédországba, a Helsingborgs gárdájába.

Búcsú a Highburytól
A hétvégén nem csak játékosok, de egy híres stadion is búcsúzott: az angol Arsenal otthonában, a Highburyben vasárnap rendezték az utolsó meccset, amin az ágyúsokHenry mesterhármasával legyőzték a Wigan együttesét és kiharcolták a BL-selejtezőn való szereplés jogát. Az Arsenal-szurkolók első számú kedvence harmadik gólja után letérdelt és megcsókolta a gyepszőnyeget, majd a meccs után a közönséget is megtapsolta: várhatóan hamarosan bejelenti, hogy elhagyja az Arsenalt. (Henry remeklésére szükség volt, mert a csapat német kapusa, Jens Lehmann ritkán látható potyagóllal köszönt el a stadiontól.)

Az 1913-ban épült stadiont lebontják, és a csapat a nem sokkal odébb felépült Emirates Stadionba költözik. A váltás legfőbb oka, hogy kinőtte a 38 000 férőhelyet az együttes, és így komoly bevételtől esik el valamennyi hazai találkozóján, hiszen számtalan szimpatizáns marad jegy nélkül. Az új arénában 60 000 ülőhely lesz.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.