Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

Kaká elmondta, mi a brazilok játékának baja

2006.06.22. 10:47
Mindkét csoportmeccsüket megnyerték eddig a brazilok, de négy éve sokkal látványosabban futballoztak. A Milan irányítója, Kaká szerint a két statikus csatár, Adriano és Ronaldo nem találta meg eddig az összhangot Ronaldinhóval, emiatt játszottak gyengébben.

A világbajnoki címvédő, és a harmadik mérkőzésére készülő brazil válogatott eddig kissé elmaradt a várakozásoktól, ugyan még nem kapott gólt, és begyűjtötte a lehetséges hat pontot, nagy sztárjai némileg formán kívül játszanak.

Két statikus csatár

A Milan irányítója, Kaká a német Bildnek nyíltan beszélt arról, miért játszanak gyengébben, és ő a tompaság legfőbb okát Ronaldinho játékában látja.

"Az edzéseken teljes felmentést kap, úgy játszhat, ahogy csak akar, mégsem ez a legnagyobb probléma. A Barcelonában két olyan játékos - Eto'o és Guily - mögött játszik, akik gyorsak és állandóan mozgásban vannak, a mi két csatárunk azonban teljesen mások. Adriano és Ronaldo is statikusak, és lassabbak" - magyarázta. Arról persze érthetően nem beszélt, miért ők ketten kapnak lehetőséget, miért nem a sokkal lendületesebb Robinho.

Nem lehet mindig varázslat

A szakvezető, Carlos Alberto Parreira csak annyit jegyzett meg eddig a gyengébb játékról: "nem lehet mindig varázslat a pályán. Gyakran harcolni kell. El kell fogadni, hogy a győzelem a show." A japánok ellen csütörtök este felszabadultan játszhatnának, de aligha fognak, mert várhatóan a pihenésre helyezik a hangsúlyt.

Ronaldinho is véleményt alkotott, ő is szűkszavú volt, mondandóját úgy lehet összefoglalni, hogy a válogatottban ő előkészítő, nem pedig végrehajtó, és a feladata az első gól megszületése.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.