Miklós
-7 °C
2 °C

Több ezer eurót zsákmányoltak a szurkolónak öltözött rablók

2006.06.23. 13:48
Szurkolóknak álcázott bankrablók fosztottak ki egy pénzintézetet csütörtökön Berlinben. A három támadó a világbajnoki rendező német válogatott mezét viselte és a házigazdák nemzeti színű zászlójával és sáljával takarta el az arcát.

A három rabló csütörtök estefelé lépett be a Commerzbank Berlin déli városrészében, Marienfeldében lévő fiókjába a Kiepertstrassén. A támadás a zárás előtti pillanatokban, 18 órakor történt. A biztonsági kamera felvétele szerint a rablók alig másfél percet töltöttek az épületben.

A három ismeretlen géppisztollyal fenyegette meg a bank alkalmazottjait.

Ügyfelek ekkor - öt perccel hat előtt - már nem voltak a helyiségben, egyébként is, pár perccel korábban ért véget a Németország-Ecuador meccs a világbajnokságon.

A rablók egy trezort nyittattak fel, és a benne lévő több ezer euróval menekültek el. Sáljaikat, illetve a zászlókat távozáskor sem vették le, így vegyültek el az utcai forgatagban.

Egyes feltételezések szerint ez a három támadó korábban már kirabolhatta ugyanezt a fiókot. A korábbi eset még 2005 februárjában történt. (A bankfiók egy forgalmas helyen, a berlini gyorsvasút (S-Bahn) marienfeldei pályaudvara mellett található.)

A 2005-ös eset idején az alkalmazottak nem voltak benne biztosak, hogy a rablók törökül vagy "valamilyen kelet-európai" nyelven beszéltek-e.

A nyomozás vezetője, Manfred Schmandra arra emlékeztette az újságírókat, hogy már az előző vébé idején is működött egy rablópáros, amelyik négy évvel ezelőtt mindig akkor csapott le, amikor fontos meccsek mentek a tévében.

A nyitómeccs alatt és a német válogatott két mérkőzése idején rabolt az akkori kettős, akiket pár héttel a 2002-es vébé után őrizetbe is vettek, minthogy egy kamera rögzítette őket.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!