Judit
3 °C
6 °C

Dárdai: Egyszer sem voltam rossz zsaru

2016.01.18. 20:41

A múlt hetet a törökországi Belekben edzőtáborozással töltötte a lényegesen a várakozások felett szereplő Hertha BSC, amelyik 32 ponttal harmadik a Bundesligában.

„Azokon a játékosokon, akik kevesebb lehetőséghez jutottak, láttam némi elégedetlenséget, de nem láttam egyszer sem motiválatlanságot senkin. Egy pillanatra sem kellett a mérges edzőt vagy a rossz zsarut eljátszanom. Mindez sokat elárul a csapat szellemiségéről” - kezdte értékelését a magyar edző, Dárdai Pál a Kickernek.

Kifejtette, hogy a szezon végére már szeretné kialakítani a rövidpasszos Herthát, sok futással. Tavaly februárban, amikor átvette a társulatot, folyamatosan ezen dolgozik, először még a védelem megszilárdítása volt a legfontosabb feladat.

Ha öt forduló múltán még mindig elöl állnak, akkor lehet beszélni a végső célokról, addig felesleges, ezért nincs is nyomás rajtuk, csak önmagukat szeretnék adni a folytatásban is.

„Mindig többre és többre vágyunk, nemcsak én, hanem valamennyi játékos is. Február végén van értelme arról kérdezni, milyen lesz a szezon vége, és hol leszünk. Addig hadd kérjek egy kis türelmet.”

Addig az EL-ben Augburggal és a Dortmunddal valamint a BL-szereplő Wolfsburggal hazai pályán játszanak, míg a Werderhez és a Stuttgarthoz utaznak, és közben a Heidenheimmel szemben a Német Kupában is megmérkőznek idegenben.

A kupadöntő Dárdai régi vágya, sokszor panaszkodott amiatt, hogy játékosként nem jött össze neki.

A Bayern Münchenből igazolt szélsőt, Sinan Kurtot nagy tehetségnek tartja - ezért ragaszkodott a kölcsönvételhez -, de egyelőre még az 23 év alattiaknál fog játszani, és ha ott kitűnik, akkor fogja felemelni.

A Dortmundból érkezett csatár, Julian Schieber több mint egyéves kihagyás után lehet ott a keretben, és ő konkurenciát jelenthet Kalou-nak és Ibisevicnek, akik eddig átlag felett voltak eredményesek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.