Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Hulk a fejét fogta, annyira megszívatta a 18 éves benficás

2016.03.10. 10:43

A szerda esti Zenit-Benfica Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágó 43. percében a brazil Hulk majdnem elsüllyedt szégyenében: a Benfica tizennyolc éves szupertehetsége már megint látványos megoldással állította meg. 

A 44. percben a középpályán találkoztak össze, Hulk cselezett volna befelé, de Renato Sanches úgy szerelte le, hogy elsarkazta előle a labdát. 

Hulk a fejét fogta, már csak azért is, mert az első mérkőzésen pontosan ugyanezt csinálta meg vele a portugál, az talán még szebb volt. Sanches majdnem elesett, de a zenites után rohant, hogy megcsinálja a sarkazós szerelést, és még a labdát is megtartotta utána. 

Az 1997-es születésű középpályásnak amúgy is nagyon megy a labdaszerzés: csapatában negyvenötöt jegyez ebben az idényben úgy, hogy nem is játszott minden mérkőzésen (októberben mutatkozott be az első csapatban), ebben a kategóriában ő a legjobb a Benficában.

De nemcsak a védekezésben veszi ki a részét, gyakran csatlakozik a támadásokhoz, és mélyről hozza fel a labdát, a bajnokságban már szerzett is két gólt, rúgótechnikájával sincs nagy gond. Ezért a megfigyelők szerint leginkább olyan szerepkör fekszik neki a legjobban, ahol részt vehet a támadásokban is.

Eddig negyven meccset játszott különböző utánpótlás-válogatottakban a portugáloknál, a felnőtt csapatban egyelőre nem mutatkozott be, de ha jól sikerül neki az idény, odaférhet az Eb-keretbe, a tornán a magyar válogatottal is játszik Portugália. 

Sanchest már kinézte magának a Manchester United, állítólag 40+20 millió euróért vásárolnák meg, és lehetőleg minél hamarabb üzletet kötnének, mert nem akarnak licitversenyt kezdeni más nagy klubokkal, érdeklődőkben ugyanis nincs hiány. 

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!