A sport világát sem hagyta hidegen az észak-koreai elnök meggyilkolt testvére

2017.03.15. 14:28

Mióta Malajziában meggyilkolták Kim Dzsongun észak-koreai elnök féltestvérét feltehetően éppen az ő parancsára, a két ország közöttkomoly feszültség bontakozott ki, emiatt az ázsiai futballszövetség elhalasztotta a két ország közötti futballmeccset. A változtatást a malajziai kormány nyomására az ország szövetsége kérte, ami a 2019-es Ázsia-bajnokság selejtezőmeccse, ezt eredetileg március 28-án játszották volna le Phenjanban, de június 8-ra halasztották.

 

Persze könnyen lehet, hogy ebből sem lesz semmi, hiszen az AFC szerdán azt is közölte, hogy az észak-koreaiak április 14-ig javasolhatnak egy semleges helyszínt a meccsre, és a visszavágóra ugyancsak semleges környezetben kerül majd sor.

Ha a KNDK szövetsége nem áll elő javaslattal a határidőig, akkor törlik a találkozót.

Kim Dzsong Namot, Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor féltestvérét a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren mérgezte meg két nő, akik a világ legveszélyesebb idegmérgét, VX-et kentek a férfi arcára. Az őrizetbe vett indonéz és vietnami nő azt vallotta: azt hitték, hogy tévés átverésben vesznek részt. Az ügyben a malajziai hatóságok több észak-koreait is gyanúsítanak, legalább négyen közülük még a gyilkosság napján elhagyták az országot, és visszatértek Phenjanba.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport