Mihály
10 °C
25 °C

Veszélybe került a chilei vb-szereplés

2009.11.27. 09:58

Rövid időre veszélybe került a chilei labdarúgó-válogatott jövő évi világbajnoki szereplése annak nyomán, hogy egy helyi klub polgári bíróságon támadta meg a chilei sportági szövetség elmarasztaló határozatát. Az érintett egyesület, a Rangers időközben már visszavonta keresetét.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szabályzata szerint a vitás eseteket házon belül kell megoldani, tilos polgári bírósághoz fordulni. Az ügy kipattanása után a FIFA 72 órát adott a szabálytalanság kiküszöbölésére. Ha ez nem történik meg, a végrehajtó bizottság akár fel is függeszthette volna a dél-amerikai ország szövetségének tagságát.

A Rangers azért fordult polgári bírósághoz, mert jogtalannak vélte a helyi szövetség fegyelmi testületének korábbi döntését, amellyel három pontot levont a csapattól, azzal az indokkal, hogy az engedélyezett öt helyett egyszerre hat külföldi játékosa tartózkodott a pályán az egyik mérkőzésen. Amennyiben a büntetés érvénybe lép, a Rangers a második ligába csúszik vissza. Cristian Herrera,a Rangers jogásza a Radio Bio-Biónak úgy nyilatkozott, hogy visszavonták a beadványukat. „Az elemi óvatosság diktálja ezt a lépést, az, hogy ne veszélyeztessük a válogatott világbajnoki részvételét” – tette hozzá. A fegyelmi ügy vélhetően tovább folytatódik.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!