Natália
-3 °C
7 °C

Magyarországon szemlézett az UEFA

2013.10.08. 13:48

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerint mindent rendben talált a jövő évi U19-es kontinensviadal négy helyszínén az európai szövetség (UEFA) szemlebizottsága. Az MLSZ kedden a honlapján arról számolt be, hogy az UEFA delegációja a múlt hét végén kétnapos látogatása során bejárta a győri, az újpesti és a felcsúti stadiont, valamint megnézte az esemény két központját, a Novotel Budapest City Hotelt és az ETO Park Hotelt, illetve ezek közelében az edzőpályákat.

A negyedik helyszín, a gyirmóti stadion teljes átépítése még nem kezdődött meg, a küldöttség így a terveket, tervrajzokat és a makett látványtervet vizsgálta meg. A győri stadionnal rendkívül elégedettek voltak a delegáció tagjai, akárcsak a hozzá tartozó szállodával. A felcsúti stadion építkezése és látványtervei különös tetszést arattak - olvasható az MLSZ oldalán.

"Nagyon hasznos bejáráson vagyunk túl" - összegzett a látogatást követően Igaz András, az MLSZ eseményszervezési osztályának vezetője, egyben az Eb tornaigazgatója. "Fontos volt, hogy már a projekt kezdeti szakaszában személyesen egyeztessünk a helyszíneken az UEFA vezetőivel. Az európai szövetség munkatársai láthatták, hogy minden helyszínen jól haladnak az előkészületek, és elismerték a sikeres rendezés érdekében tett erőfeszítéseinket".

Az UEFA-delegációt Pierpascal Larotonda projektigazgató vezette. A bejáráson részt vettek az Európa-bajnokságot közvetítő Eurosport televíziós csatorna szakemberei, valamint Tero Auvinen, az UEFA stadionszakértője és Andrew Scott, az UEFA televíziós szakembere.

Az UEFA tavaly ítélte Magyarországnak a 2014-es U19-es Európa-bajnokság rendezési jogát. A július 19. és 31. között sorra kerülő eseményen a magyaron kívül hét csapat küzd majd a végső győztesnek járó trófeáért. A következő helyszíni szemlére a tervek szerint tavasszal érkeznek az UEFA illetékesei, akik akkor már a kész felcsúti és gyirmóti stadiont járhatják be.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.