Vendel
7 °C
11 °C

Kétgólos hátrányból egyenlített a Dunaferr

2001.11.21. 20:11
Székesfehérvári győzelme után meg kellett elégednie az egyik bajnoki ponttal a Győri ETO-nak a Dunaferr elleni bajnoki mérkőzésen. A hazaiak az első negyedóra után 2-0-ra vezettek, ám a vendégek - a később kiállított Salamon és Sowunmi találatával kiegyenlítetetk, így végeredményben maradt a 2-2.
Jó hangulatban készülődött a Dunaferr ellen agyőri EWTO labdarúgói, ami nem is volt csoda, hiszen a legutóbbi fordulóban hatalmas meglepetésre legyőzte idegenben 2-1-re a bajnoki éremre aspiráló Videotont. A vendég dunaújvárosiak szintén remekeltek a hét végén, Egervári Sándor tanítványai remek második félidőt produkálva verték a kieső helyen álló Vasast.

A házigazdák jó hangulata a mérkőzés megkezdése után is tovább folytatódott: alig telt el negyedóra mérkőzésből, máris kétgólos előnyre tettek szert Tamási Zsolt fiai. A nyolcadik percben Szanyó futott el a bal oldalon, beadott, és jókor érkező Baumgartner az ötösről a kapuba bólintott.

Az "álomkezdés" után a győriek számára álomszerű volt a folytatás. A 13. percben - ezúttal fordított szereposztás szerint - Baumgartner bedobását Molnár fejelte ki röviden, Szanyó pedig a tizenhatosról lőtt nagy gólt (2-0). A győriek eufóriáját azonban gyorsan lehűtötték a vendégek. Egy perccel a bekapott gól után Salamon hozta vissza a vendégek reményeit, miután Rósa szögletét nyolc méterről fejelte Molnár Levente hálójába (2-1).

A hirtelen jött szépítő gól után ismét nyílttá vált a sokak szemében lefutottnak hitt mérkőzés. A vendégek ráéreztek a lehetőségre, és egyre többször jutottak el a vendégek kapuja elé. A mérkőzés is egyre inkább parázs hangulatban folyt tovább, amit jól illusztrál a három perc alatt kiosztott két piros lap is. A 63. percbe a Baumgartnert felrúgó Salamon mehetett idő előtt zuhanyozni, két perccel később pedig a második sárgáját begyűjtött Vasast állította ki Bukovics.

A vendégek próbálkozásai a 67. percben értek góllá. Kóczián szabadrúgása megpattant a sorfalon, és a szemfüles Sowunmi a labdát a kapuba fejelte (2-2). Az utolsó pillanatokra is maradt izgalom: egy hazai szöglet után Nicsenko szerzett gólt, de a játékvezető lökés miatt érvénytelenítette a találatot, így maradt a 2-2.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.