Árpád
-1 °C
9 °C

Győri ETO-MTK 1-0

2002.08.17. 22:15
Elég jó iramú meccsen, a Győr nyerte a Borsodi Liga negyedik fordulójának rangadóját. Az első félidő közepéig az MTK, utána azonban végig a hazai csapat játszott fölényben.
Három bajnoki forduló után az MTK és ennél sokkal nagyobb meglepetésre a Győr is százszázalékos teljesítménnyel várta a szombat esti találkozót. A csapatok az optimista várakozásoknak megfelelő nagy lendülettel kezdtek, igaz a realista várakozásoknak megfelelő szinvonalon.

Eleinte erősebbnek tűnt az MTK, a meccs első negyedében csak a vendégcsapatnak voltak veszélyes támadásai, de ezekkel is csak kisebb (és kihagyott) helyzetekig jutottak Illésék. Ferenczi továbbra is teljesen reménytelen formában játszott, és ezúttal nem nagyon ment a kékek meghatározó embereinek, Zavadszkynak sőt Illésnek sem, a korábban elég hatékony Molnár Zoltán pedig sérülése miatt pályán se volt.

A Győr a félidő közepén átvette a játék irányítását, és rögtön több átütő támadást is vezetett. Peric tíz percen belül több hatalmas gólhelyzetet is kihagyott, a huszonkilencedik percben például öt méterről sikerült a kapu fölé emelnie. Igaz, közvetlen előtte meg Dragan bénázta el a túloldalon Illés nagyszerű indítását.

A félidő végén előbb egy tizenegyes gyanús szereléssel végződött ETO támadás, majd a hazaiak vezetőgólja hozta erős felindulásba a kis számú, de jó hangos közönséget. Nicsenkó balról középre gurított a tizenhatos vonalánál. A labdát Szanyó kezelte le és három MTK védő között forgott jobbra-balra. Végül szemfülesen kiszúrta a lendületesen érkező Némethet, visszapöckölt elé, a középpályás pedig tizenhétről kapásból a bal alsóba lőtt (1-0).

A második félidőre fergeteges MTK támadásokat és beton ETO védekezést prognosztizált az Index Borsodi Liga szakkollégiuma. Ehhez képest a szünet után is a Győr kezdeményezett többet.

A hazaiak többször is növelhették volna előnyüket, de egymás után szúrták el a helyzeteiket, egyszer pedig Hajdu védte bravúrral Semenik nyolc méterről leadott lövését. (Mondjuk vicces volt, ahogy Semenik aztán a kipattanót halál ügyetlenül a felső lécre fejelte).

Az MTK próbálkozott ugyan, védekezését feltolta egészen a középpályáig, és eljutott néhány gyenge lehetőségig is, de összességében maga alatt teljesített. A Győr szinte végig kezében tartotta a meccset, gyorsan és fegyelmezetten játszott, közelebb állt egy újabb gólhoz, mint vendége az egyenlítéshez.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!