Pál
-9 °C
0 °C

Először nyert a bajnok

2002.09.02. 20:04
Az Újpestről eltanácsolt Babati korai valamint Kenesei bombagóljával már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a bajnoki cím védője. A nyáron seregnyi jó játékost összevásárló újpestieknél az edzőváltás sem segített.
A tavalyi bajnok Zalaegerszeg idén, míg az Újpest otthonában nem tudta eddig megszerezni a három pontot, így hát mindkét kupacsapatunk játékosai - értelemszerűen - szerették volna, ha megszakad a rossz széria. Az Újpest készülhetett zaklatottabban, hiszen a keserves feröeriek elleni győzelem után a nagy reményekkel érkező szlovák Molnár László három hónapot sem töltött Magyarországon.

A korai gól meghatározta a meccset

A ZTE álomszerűen kezdte a meccset, a negyedik percben Vincze Ottó kiválóan ugratta ki Egressyt a bal oldalon, aki lefutotta Tamásit, belőtt labdájára Babati érkezett, és a tizenhatos vonaláról egyből, belsővel - laposan - a bal sarokba passzolt, Vlaszák csak érinteni tudta a labdát.

Rá egy percre az Újpest válaszként kapufát ért el, Farkas Balázs húsz méteres lövése Ilic keze mellett elment, de a kapufa kisegítette az Angliát is megjárt kapus. Még mindig az első tíz percben jártunk, amikor Ljubojevics ugratta ki Keneseit, aki nyolc méterről elemelte a kifutó "magyarbarthez" felett a labdát, ám az ugyancsak a kapufáról pattant ki. (Kenesei előtte még nagyobb helyzetet hibázott.)

Négy kapufát értek el a csapatok

Félóra sem telt el, amikor növelte előnyét a ZTE. Egy tetszetős akció után szögletre mentettek a hazai védők. A sarokrúgást Kenesei laposan lőtte be, Simek visszapasszolta hozzá a labdát, Kenesei ezek után kicselezte a középpályást, majd tolt még kettőt a labdán, így lopta befelé a távolságot, majd tizennégyről a rövid felsőbe vágta a labdát. Vlaszák beleért, de hárítani nem tudott.

A vendégek kétfajta taktikát játszottak, hol kényük-kedvük szerint kontráztak, hol pedig okosan tartották a labdát. Egy ilyen "altatás" után Vincze lépett ki "Grasshoppers-módra" a védők közül, rávihette a labdát Vlaszákra, ám nem tudta ellőni mellette.

Három kapott gól nélkül - három pont

A második félidőben már csak a kapufák játszották a főszerepet, hiszen előbb Kenesei forgácsolta le szabadrúgásból a felső lécet, öt perc sem telt el, amikor a másik oldalon Simek beadása után Tokody fejelte a labdát a lécre.

Az Újpest erőlködött, de fordulatot nem tudtak hozni a játékba, így a nyáron igazolt jó játékosállomány továbbra sem az elvárásoknak megfelelően szerepel, alighanem nekik jön legjobban a kéthetes szünet a válogatott meccse miatt.

A ZTE negyedik bajnoki meccsén először nem kapott három gólt, ez pedig három pontot ért.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.