Árpád
-1 °C
9 °C

Másodszor kapott ki az MTK

2002.10.05. 17:20
Fordulatos mérkőzésen szenvedte el szezonbeli második vereségét a listavezető MTK. Ferenczi két góljával az első félidőt előnnyel zárták ugyanis, a másodikban azonban elaludtak, és a lelkes hazai együttes a maga javára fordította a meccset, és három ponttal gazdagodott. Illés hiánya érződött a fővárosiak játékán.
Az MTK idei egyetlen vereségét Győrben szenvedte el, ez a tény pedig a Sopronnak adott önbizalmat, mondván, ha a másik megyei csapatnak sikerült, akkor nekik miért ne jöhetne össze a bravúr. Kivált, mert Illés nem volt ott a pályán.

A mérkőzés úgy is kezdődött, hogy akár meglepetés is lehet, hiszen már a hatodik percben előnybe került a Sopron. Pintér tört előre, és mivel nem támadták meg a vendégvédők, a tizenhatos csücskérő lövésre szánta el magát, a labda a jobb felsőbe vágódott, Hajdu nem védhette a labdát.

Ám még ki sem örülhette magát a hazai társulat, máris egyenlített a listavezető. Ferenczit egyedül hagyták tíz méterre a kaputól - Horváth hibázott -, és a Szófiát valamint a válogatottat is megjárt csatár nagy ziccerben nem hibázott, a kapuba gurított. Ezek után támadásban maradtak a kék-fehérek, de Zavadszky és Rednic is kecsegtető helyzetben körülményes volt. Ferenczi azonban ismét nem. Czitkovics futott el a jobboldalon, nagyszerűen adott középre, a remek ütemben érkező támadó pedig négy méterről a jobb alsó sarokba fejelt.

A hazaiaknak még az első félidőben egyenlíthettek volna, de Tóth Istvánnak túlzottan komoly feladatot okozott, hogy a tizenhatoson belül jól átvegye a labdát. A második félidőben aztán még inkább aktivizálta magát a Sopron, és ennek meg is lett az eredménye. Tóth Mihály elől Molnár önfeláldozóan menteni tudott tíz perc elteltével, öt perccel később viszont már nem.

Perger Majorost indította a jobb szélen jó ütemben, aki középre adott, és Tóth ezúttal - miután mellel átvette - a kapuba vághatta a labdát, mert a védők lemaradtak róla. Ezek után lesgólig jutottak Tóthék, ám az MTK védői nem eszméltek, hogy könnyen ki is kaphatnak. Erre aztán ráfizettek, mert Somogyi baloldali szabadrúgására a hátvéd, Horváth Róbert érkezett, és jobbról - igen energikus mozdulattal - szép gólt fejelt.

Nemcsak az MTK védői, a középpályások sem tudták felvenni a ritmust, mert ha néhány veszélytelenebb támadást vezettek is, Somogyi két szabadrúgása okozta ismét a legnagyobb riadalmat. Az érthetetlenül lefékező MTK hibáit jól használta ki Komjáti csapata.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!