Natália
-3 °C
8 °C

Tököli két fejesgóljával 1-0

2003.03.12. 17:57
A szokásos reménytelen magyar színvonalon, viszonylag szerény botrány mellett játszott nagyon durva meccset a Fradi és az Újpest, az NB1 tavaszi nyitófordulójában. Tököli két gólt fejelt, de Ábrahám bíró csak a másodikat adta meg. Az Újpest viszont gyakorlatilag semmit nem mutatott. Hazai győzelemével már csak két bajnokesélyes csapat marad - hangoztatták a zöldek állandóan. És tényleg.
Az első meglepetés a szurkolói összecsapások - az előzetes várakozásokhoz képest - szerényebb mértéke volt. A hosszas egyezkedés után végül 1200 főben maximált vendég-szurkolótábor másfél órával a kezdés előtt, kölcsönös és nagyrészt artikulálatlan üvöltés valamint kisebb dobálás mellett bejutott a lelátóra. A rendőrségnek közben sikerült távol tartania a hazai elmebetegeket, akik közül négyet kiemeltek.

A meccs feszült és gyenge játékkal kezdődött, de aztán a csapatok hullámvölgybe kerültek: ideges és még gyengébb színvonalon folytatódott. Az első veszélyesebb helyzet a hetedik percben a Fradi kapuja előtt jött össze, amikor Tamási visszafejelt egy szögletet a berobbanó támadók elé, de végül is simán felszabadítottak a hazaiak.

Tököli befejeli, de Ábrahám közbeszól

Az első tíz percben aktívabb volt az Újpest, de aztán átvette a meccs irányítását a Fradi. A 14. percben Lipcsei jobboldali beadását Tököli a bal felsőbe fejelte, de a partjelző szerint a beadásnál már túljutott a labda az alapvonalon így Ábrahám érvénytelenítette gólt. Tévedett.

Bő fél óra játék után egy baloldali beadást Kapic a kapunak háttal állva nagyon ügyesen passzolt vissza Leandro elé, aki a labdát kapásból a kapu jobboldalára vágta, Vlaszák pedig reflexből kitolta - taps mindkét oldalon. Egy perccel később Tököli kapott kivételesen jó labdát a balszélen, ügyesen át is vette, de futtából mellé lőtt.

A 41. percben Lipcsei egy méterre az alapvonaltól, a baloldalról lőtt egy szabadot élesen kapura, de Vlaszák kiöklözte. Szűcs Lajosnak, a Fradi kapusának az 59. percben kellett először védenie, ekkor Tchur hat méterről, de éles szögből rászúrt lövésébe állt bele.

Végéig feltűnően sok szabálytalanság volt, és a rendkívül töredezett játék az idővel egyre inkább csak bekkelő Újpestnek kedvezett. A meccs végére azonban felpörgött az FTC, és beszorította ellenfelét. A 73. percben Lipcsei futtából, jó erősen lőtt kapura húsz méterről, de Vlaszák vetődve megfogta.

Ábrahám közbeszól, Tököli gólt fejel

Két perccel a lefújás előtt Sowunmi tizenkét méteres erős lövését védte az újpesti kapus, de még mielőtt a lilák kijöhettek volna a térfelükről, Rósa szövegeléséért (!) szabadrúgást kapott a Fradi, a vendégek kapujától harminc méterre. Lipcsei jobbról lágyan ívelt keresztbe, Tököli pedig Tamási mellett felugorva a kapu baloldalába fejelt. (1-0)

A hosszabbításban Sowunmi adott kiváló labdát Tökölinek, aki duplázhatott volna, de a kapufát találta el.

A Fradi nem teljesen megérdemelten győzött, az Újpest viszont teljesen megérdemelten kapott ki. Lipcseiék ellenfelüknél valamivel lelkesebbek voltak, Tököli meg nagyon érzi a kaput. Az Újpest játéka viszont kizárólag szoros védekezésből állt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.