Emőke
8 °C
19 °C

MTK-Balaton FC 0-2

2004.05.12. 21:23
A hazaiak a tizedik perctől emberhátrányban játaszottak, de ez akkor sem mentség arra, hogy a kilencven perc alatt egy komoly helyzetig sem jutottak.
A találkozó előtt kisebb ünnepségre került sor, a hazaiak közül Zavadszkyt és Jezdimirovicsot köszöntötték, előbbit 250., míg a légióst 100. bajnoki mérkőzése alkalmából. A Balaton FC azonban alaposan elropntotta az ünnepi hangulatot, hiszen már a hatodik percben előnybe került a bajnoki címvédő MTK otthonában.

Vörös baloldali szabadrúgása után Kuttor emelkedett a legmagasabbra, és az egykori válogatott játékos az ilyen helyzeteket nem szokta elrontani. Négy perccel később nem csak számszerű. De emberelőnybe is került a bajnokság meglepetéscsapata, miután Janics - aki a szabadrúgás előtt kapott sárga lapot - lekönyökölte ellenfelét, így a megérdemelt sárgalap egy pirossal is párosult. (A kiállítást annyira zokon vette a kék-fehér tábor, hogy a játékrész jelentős részében Hanacsek játékvezetővel és családjával volt elfoglalva.)

Ez azonban nem zavarta a vendégeket, akik a területet átadva a hazaiaknak, gyors kontrákkal próbáltak veszélyt teremteni Végh kapuja előtt. A 37. percben Csordás cselezgetett a hazai tizenhatoson belül, többen is becsúsztak neki, mire ő elesett, és az addig sem túl népszerű Hanacsek tizenegyest ítélt.

A büntetőt Kovács Péter a kapu jobb oldalába lőtte. Az utolsó percben még Sitku előtt adódott hatalmas lehetőség, ő azonban kihagyta a kihagyhatatlant. A második félidőben hiába támadott többet a kék-fehér alakulat, gólhelyzetig sem tudott eljutni. A vendégek nem nagyon erőltették a támadásokat, amikor azonban nagy nehezen eljutottak a hazaiak kapujáig, komoly gondot okoztak. A 70. percben Kuttor, majd tíz perccel később Juhász próbálkozását kellett bravúrral védenie Véghnek.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.