Visszatérhetnek a világsztárok

CNN
2000.12.15. 14:54
"A 2004-es athéni olimpián már a világ legjobb labdarúgói is pályára léphetnek" - jelentette be Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke.
Samaranch Sepp Blatterrel, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség első emberével folytatott megbeszélésén kilátásba helyezte, hogy a következő ötkarikás játékokon eltörlik a korhatárt. Sydneyben a 23 éven aluli futballisták játszhatnak, minden csapatban három túlkoros játékos szerepelhet.
"Sok jó 23 éven aluli labdarúgó van, de ez nekünk nem elég. A FIFA természetesen meg akarja óvni a világbajnokságok hírnevét, de azt is szeretné, ha az olimpiai futballtorna színvonala emelkedne - mondta Samaranch. - Sepp Blatterrel át fogjuk gondolni, miként lehet a jelenlegi helyzeten javítani és ha kell, megváltoztatjuk a versenynaptárt."
Blatter hozzátette, ha a 2004-es olimpiára júliusban kerül sor, nem látja akadályát, hogy a legjobb labdarúgók is játszanak Athénban.
Problémát jelent azonban, hogy a görög szervezők augusztusban szeretnék megrendezni az olimpiát, mivel július a legmelegebb hónapnak számít Athénban.