Négy évre két és fél milliárdos ajánlat a Fradinak

Index
2001.04.22. 17:28
A ma délelőtt tartja küldöttgyűlését a Ferencváros. Furulyás János, a klub ideiglenesen kinevezett ügyvezető igazgatója nem üres kézzel érkezett. Birtokában volt ugyanis egy ajánlat, melyet a World Sport Solutions Ltd. tett az egyesület felé. Az ajánlatátban, négy évre két és fél milliárd forinttal gazdagítaná a cég, a zöld-fehér egyesület labdarúgó kft.-jét. Ennek 25 százalékát a szerződés aláírásakor, míg a fennmaradó három részt jövőre, 2002-ben és 2003-ban utalná át a klub számlájára.
A World Sport Solutions Ltd.-t tavaly május 17-én alapították. Az alapítók között szerepel Michael Farnan, és Peter Hunt, a Manchester United korábbi vezetői is. Utóbbi a MU kereskedelmi igazgatója volt. A cég elsősorban a labdarúgásra koncentrál, ám a golf is erősen a profiljukba tartozik, sőt nemrég a Forma-1-ben is üzletet kötöttek Frank Williamsszel. Magyarországon kizárólag az FTC-vel képzelik el az együttműködést, s nem titok, a kapcsolat létrejöttében Furulyás Jánosnak kulcsszerep jutott. Az utóbbi években nem kapott ilyen ajánlatot a Fradi.
A küldöttgyűlés egyébként dönt a tiszteletbeli elnök, az egyesületi elnök, valamint az elnökség összetételéről is. Előbbire Albert Flórián, utóbbira Furulyás János a legesélyesebb jelölt, míg a grémium feltehetően 15 főből áll majd.