Hewitt a Davis Kupát is akarja

MTI
2001.11.19. 14:55
Bár idei legfőbb céljait elérte, mégsem maradéktalanul elégedett Lleyton Hewitt. A vasárnap véget ért tenisz Mesterek Kupájának ausztrál nyertese az egyéni Grand Slam-tornagyőzelem (US Open) és az év végi világelsőség mellé szeretné megszerezni a Davis Kupát is.

Hewitt eddig 21 mérkőzést játszott a férfiak hagyományos csapatversenyében, ebből 17-et megnyert, két döntőben is pályára lépett, de nincsenek igazán szép emlékei: 1999-ben ugyan tagja volt a győztes ausztrál együttesnek, de a franciák ellen mindkét egyest elveszítette.

Tavaly Spanyolországban Juan Carlos Ferrero győzte le és veresége egyben a finálé elbukását jelentette. Idén (november 30.-december 2.) ismét Franciaország a rivális. Hewitt minden valószínüség szerint újra szembekerül Sebastian Grosjeannal, akit az elmúlt héten kétszer is legyőzött.

"A Davis Kupa egészen más, mint bármelyik egyéni torna. Annak ellenére, hogy a füves pálya nem kedvez Grosjeannak, nem számítok könnyű mérkőzésre. Hozzám hasonlóan őt is biztosan feldobja, hogy a nemzeti színekért küzd" - mondta Hewitt.