Orsolya
7 °C
10 °C

Lemondott az atlétikai válogatott szövetségi kapitánya

MTI
2001.12.04. 22:10
A Magyar Atlétikai Szövetség elnökségének keddi rendkívüli ülésén Vágó Béla szövetségi kapitány bejelentette lemondását. Döntését a sportág hazai vezető testülete egy tartózkodás mellett elfogadta. A szakember azzal magyarázta elhatározását, hogy szakmai és koncepcióbeli ellentét alakult ki közte és a MASZ elnöksége között. Vágó Béla június 13-tól állt a felnőtt válogatott élén.

A lemondott szövetségi kapitány így indokolta távozását:
"A jövő évi program tervezésénél nem találkozott az elképzelésem a vezetőségével, ezért úgy éreztem, hogy nem érdemes maradnom. Kár, mert szerettem ezt a munkát. Hangsúlyozom, a döntésemnek nem személyi okai voltak. Visszamegyek tanítani, igyekszem belefeledkezni az oktatásba."

"Sajnos Vágó Béla nem számolt az anyagi realitásokkal, amikor kidolgozta szakmai elképzeléseit Napokon belül konzultálok az edzőbizottsággal, elnökével, Bakai Józseffel és Orendi Mihály szakmai alelnökkel. Meggyőződésem, hogy az utódlás témája szerepel majd a jövő szerdai elnökségi ülés napirendjén"- kommentálta a keddi "válást" Héder Barna, a szövetség elnöke.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.